Следвайте ни

Ако Азис беше премиер

Кралят на попфолка решава 3 тежки проблема с една гениална идея - интеграцията на ромите, репродуктивните проблеми на модерното българско семейство и демографската криза като цяло

viber icon

Ако Азис беше премиер, с един удар щеше да реши 3 тежки проблема пред България - интеграцията на ромите, репродуктивните проблеми на модерното българско семейство и демографската криза като цяло. Това личи от интервю на звездата за Нова телевизия. В него Кралят на попфолка говори за новата си песен "Циганче". Парчето, което е суперпопулярно в Youtube, би послужило и за гениална предизборна платформа, ако изпълнителят му някога реши да да се кандидатира за държавен глава.

"Смесването на двойките – българи и цигани – е най-силният и бърз начин да бъдем интегрирани към това общество. Така ще се научим да ходим на училище, така ще се научим да работим", убеден е Азис.

Видеото към песента разказва за любов между мъж ром и бяла жена, като в ролите са самият изпълнител и певицата Рут Колева.

Според текста тя се срамува от факта, че е влюбена в него. „Защо от всички криеш, че обичаш черното, момчето скъсано, бедното? Недей да се срамуваш от моя цвят на кожата, какво ще кажат хората“, пее Азис. „Живееш все едно няма ме – защо ме криеш сякаш съм ужасно престъпление?“

В интервюто Азис заяви, че се надява ромите да чуят посланието му, тъй като „българите ще ме разберат лесно“.

„За мен един от начините да бъдем интегрирани в това общество, сред белите хора, е да се смесим с тях. Кръвта трябва да се смеси – вярвам, че смесените двойки ще докарат успех на тази идея. Ще доведат след себе си супер готини неща“, коментира Азис. „Вярвам, че кючекът трябва да се пренесе в българския дом и народната музика – в циганската къща“, допълни той.

Според него дори обществото да си мисли, че вече е „над нещата“, хората масово все още смятат, че това е неестествено. На въпрос дали неговото дете е циганче, Азис отговори:

„Вероятно, щом аз съм бащата, е циганче. Но то няма тези цветови проблем и имаше щастието да се роди платинено русо и да остане такова. Да, ще си намери по-лесно работа.“

Азис заяви, че няма за цел да предизвика скандал, а песента е написана седмица след като самият той е бил отхвърлен от човек, макар и „не нарочно“.

„Не ме боли, даже леко се засмях и продължих да си върша работата, защото аз пак твърдя, че винаги черният остава черен. Никога няма да бъде бял“, коментира той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

VYN

VYN

10.06.2019 | 18:30

cigyniny ot byIgVriq

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?