49
Следвайте ни

Адреналин в „Plovdiv Plaza“: Заснеха първото риалити шоу в мол /СНИМКИ/

Гизи от Шумен се пребори за чек за 3000 лева, ще купи с тях инвалиден стол на брат си

viber icon

Адреналин в мол „Plovdiv Plaza“! Търговският център стана арена на истинко риалити шоу -   EscapeDaMall.  12 участника влязоха в 24-часова битка за смелост, комбинативен ум, бързина и ловкост. Последният „оцелял“ във всички изпитания получи чек за 3000 лв.

Героите в  EscapeDaMall трябваше да решат осем загадки, писани от екипа на друг много популярен формат “Игри на волята“. Сред тях имаше предизвикателства на стената за катерене, сглобяване на пъзел на покрива на мола, обличане на манекени „в движение“ на велосипед, търсене на предмети из магазините /без участниците да знаят нито какво търсят, нито къде/,  управление на картинг –количка из паркнига на мола. Една от битките пък се състоя изцяло на тъмно. За цяло денонощие на участниците им бе позволено да дремнат само за 2-3 часа на „полеви условия“ в спални чували и бяха събудени от пронизителния рев на аларма за пожар. Хапването също беше накрак. През останалото време - тичане, скачане, физическо натоварване, доза риск и пълна неизвестност за следващото предизвикателство. 

В мига, в който обявихме идеята за първото риалити, заснето в търговски център в България, отчетохме голям интерес. На кастинга се явиха 600 души от цяла България, разказва мениджърът на „Plovdiv Plaza“ Александрина Янева. От тях трябваше да отсеем 12 участника. Всички имаха различни каузи, заради които бяха готови да подложат духа и тялото си на неизвестни предизвикателства. Един се включваше за забавление, друг – защото събираше пари за семеен празник, трети – за да може детето му да се гордее с него и т.н.

Изпитанията обаче бяха пазени в дълбока тайна и никой предварително не беше наясно в какви игри ще участва. Енигмата се запази до старта на игрите. Нещо повече, още от предния ден  участниците трябваше да се разделят с мобилните си телефони, за да сме сигурни, че техни близки няма да им изпращат снимки с разположението на мола или подготовката за снимките, което можеше да им послужи като жокер, посочва Александрина Янева. Всички бяха с равен старт. 

ПОБЕДИТЕЛЯТ 

След 24-часов маратон от предизвикателства чекът за 3000 лева грабна 21-годишната Гизем Хикметова /Гизи/. Тя е от Шумен, но учи в НСА-София.  „Записах се за кастинга, за да помогна на брат ми за нова инвалидна количка. Той е с детска церебрална парализа. През цялото време играех за него”, разказа лъчезарната Гизи. 

Снимки от фейсбук страницата на мол "Пловдив Плаза"

Вижте цялото риалити тук:

https://www.youtube.com/watch?v=J2WnEhfqDmc

https://www.youtube.com/watch?v=LzC2OJvnS9c&t=188s 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?