Следвайте ни

Ад в поп-фолка! Спряха кранчето на Емилия СНИМКА

viber icon

Спряха строежа на жилищна сграда насред зелен парк в Благоевград, която се води на строителна фирма "Ийст Хънтинг Груп", чийто собственик е фолкпевицата Емилия, а причината се оказа доста неочаквана и за нея.

На последната сесия на Общинския съвет в града е гласуван мораториум за всички зелени площи в и около Благоевград, така че засега няма как да стартират строителни дейности по проекта. 

Свекървата на поп фолк дивата, която е и нейна адашка - Емилия Башур, също е притежателка на фирма - "Ламкор-2", в която е в съдружие със съпруга си Фади Башур, като двамата управляват фабрика за производство и търговия с букова дървесина в село Мурсалево.


Именно свекърът на Емилия движи проекта й в зелените площи в Югозападния университет "Неофит Рилски" и от години е собственик на терена, който никога не е било лозе, но отдавна е влязъл в регулация. Място се намира в края на Благоевград на изток от изхода за София.

Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходка на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение, защото всички документи са изрядни. За имота си Фади Башур има дори одобрен ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи жилищна кооперация.


В общия устройствен план на Благоевград приет 25 февруари 2011 година от Общинския съвет по време на тогавашния кмет Костадин Паскалев, точно това петно с имота на сириеца е отбелязано в кафяво за жилищна зона, докато всичко наоколо е зелено. пише "Телеграф".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ne me ebe

Ne me ebe

08.06.2020 | 00:19

Ne me ebe dori ne znam koq e taq pa4a

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?