Следвайте ни

Ад в поп-фолка! Софи Маринова замесена в измама с пари

viber icon

За интернет шашма с името на Софи Маринова алармира самата тя. Изпълнителката посочи няколко фалшиви страници, от които със снимки и съобщения от нейно име се организират различни игри.


"Скъпи фенове и приятели, това е измама", написа Софка в инстаграм профила си и приложи 3 факсимилета от различни фейсбук страници. В едната е ползвано фото на певицата с нейна фенка и други снимки с пачки банкноти. Неизвестният автор иска хората да споделят публикацията, като обещава, че 10 минути след това ще им бъдат изпратени пари.

Подобна е и друга шашма, в която се предлага награда за такива, които никога преди не са печелили. Не е ясно как точно ще получат хората, стоящи зад страниците, от схемите с името на ромския славей, но е възможно да става въпрос за злоупотреба с лични данни. В един от фалшивите профили се обещават дори къща и кола на наивниците, а от кандидатите се иска да въведат месец на раждане. Възможно е след това да трябва да посочат и други сведения за себе си.


Преди две години Софи пак се оплака от злоупотреба с името й. Тя съобщи, че измамник, който се представя за нея, търси пари и телефони в социалните мрежи. Тогава фолкиконата не разполагала с лични профили във фейсбук и инстаграм.


"Аз нямам профил, но изведнъж се появиха 20-30 фалшиви фейсбуци, инстаграм. Човекът звъни на колеги и приятели и иска пари и телефони, все едно за мен, като казва, че съм много заета с "Капките", разказа тогава Софи Маринова.

 

Обява в един от профилите, които Софи разкрива като фалшиви


Човекът дори се бил свързал с колегите на Софка - Галена, Джордан и рапъра 100 Кила. Именно те й звъннали да я предупредят, какво се случва зад гърба й. Вероятно и сега Софи Маринова е разбрала за новата схема от колеги или по-вероятно от бдителни фенове.


В последните години много звезди бяха забъркани в най-различни интернет измами. Само преди месец бе разкрито, че Лили Иванова участва във фалшива реклама на таблетки за отслабване. Певицата е ползвана за рекламно лице на уж билкови таблетки за плосък корем, пише българия днес. Самата Лили дори не знае за това. Дни по-рано Рут Колева алармира за схема с нейни лични документи.

Измамници, споделили фото на шофьорската й книжка, с текст: "Издаване на шофьорски книжки и дипломи. Документите се издават чрез КАТ и учебните заведения и са напълно легални. Плащането се прави само при свършена работа".


Престъпната схема разкри самата Рут Колева, попадайки на офертата за менте шофьорски книжки.
"Внимание! Измама! Това се разпространява в разни групи тип продавалник/обяви от няколко дни. Това е реална снимка на документите ми, валидни в момента, която е взета или свалена по неясен за мен начин.

Публикуващите снимката със съмнителни профили са 100% измамници, книжката ми не е купена, нито някога съм ползвала подобни услуги", сигнализира Рут в официалната си страница в социалната платформа фейсбук.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ТЮХЧЕВ

ТЮХЧЕВ

13.08.2020 | 08:43

КАКВА Е ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ НА СМАЧКАН КАМАЗ

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?