Следвайте ни

Ад в bTV! Топ актриса осъди Слави Трифонов

viber icon

Близо 24 хиляди лева без лихвата ще трябва да изплатят солидарно Слави Трифонов и Би Ти Ви на Деси Тенекеджиева, след като актрисата ги осъди за множеството скечове, с които в шоуто му години наред се гавреха с нея, научи ПИК. 

Решението на Върховния касационен съд не подлежи на обжалване и идва 5 години след началото на делото. Предаванията, за които актрисата ще получи обезжетение за гаврите, са за период от две години – от 5 септември 2013 до 18 май 2015 г.

Съдебната битка на Деси Тенекеджиева започнала преди 5 години, а самият Трифонов се унижил пред нея само и само да се откаже да го съди. Ето какво разказва тя: „Слави ми се обади по телефона веднага: „Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода, ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш.“ Е, да... беше прав, но само за някои неща“, разказва известната певица и актриса.

Прогнозата на Трифонов за 5-те години по съдилища се оказва точна, за таксите и разходите – също. „Нo всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива „шеги“ трябва да има достоен отговор“, категорична е тя.

Парите от обезщетението възнамерява да преведе на фондация „Стоян Камбарев“, която вече 12 години дава криле на младите и талантливи български творци и реализира и продуцира техни проекти. „И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея. Но най-важната победа е моралната“, подчертава Деси Тенекеджиева.

„Благодаря сърдечно на брилянтните ми адвокати – адв. Петър Петров, с когото започнахме от първия ден заедно тази борба. Млад, умен, изключително последователен и професионално овладян, той беше убеден в положителния изход на делото от самото начало. Скоро към нас се присъедини и невероятната адв. Анна Попова, която с много разум, плам и женска емоция успя да докосне сърцата на съдиите. Защото беше истинска! И така сформирахме страхотен екип, който победи“, ликува след победата си в съдебната зала Деси Тенекеджиева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

fozy

fozy

01.09.2020 | 10:42

тая огледало, няма ли .Като го осъдила, да не би да стане по убава.

Отговори
4 2
Митко павлов

Митко павлов

01.09.2020 | 08:38

Чак пък топ . Жива да не бях .

Отговори
4 1
Сиси

Сиси

01.09.2020 | 08:37

Ами грозничка си е-ноооо Славчо трябваше да каже че е хубава и може би тя щеше да му даде пари.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?