Следвайте ни

6 секс теми, които да обсъдите, ако искате щастлива връзка

viber icon

Сексът е важна част от всяка здравословна връзка, затова е важно партньорите да си споделят всички желания, нужди, но и проблеми. Съветваме ви, ако искате щастлива връзка, да обсъдите бързо с половинката си тези 6 сексуални въпроса.

Какви са сексуалните ви лимити

Ако някой партньор иска да експериментира с нещо ново в леглото, в това няма нищо лошо, но задължително преди това трябва да обсъди идеята си с другия човек. В противен случай може да се получи неприятен момент, в който не само желанието не се удовлетворява, но и то на свой ред поражда негативна реакция в половинката. Не се притеснявайте да говорите свободно за своите желания и фантазии, но нека всеки ясно изрази кое за него е приемливо и кое не.

Когато се чувствате „заседнали“

В случаите, когато става въпрос за дългогодишна връзка, има по-голяма опасност от така нареченото „засядане“ или в други думи – повтарящ се секс модел, който доскучава и на двамата. Това е особено вярно, ако партньорите не са обсъждали своите сексуални желания още в самото начало. Разнообразието предизвиква вълнение в секса, ето защо не се лишавайте от него. Когато усетите, че сте „заседнали“, обсъдете проблема с половинката си и заедно изберете подходящ начин да освежите сексуалния си живот.

Когато някой изпитва сексуална дисфункция

Трудното достигане до ерекция или пък преждевременната еякулация са чувствителни теми. Повечето мъже не желаят да обсъждат тези проблеми в спалнята. Това обаче не означава, че не трябва да говорите за тях в друго време. Не обвинявайте мъжа, а се опитайте заедно да намерите подходящо решение на проблема. Жените също могат да изпитват някаква форма на сексуална дисфункция, за която отново трябва да се говори.

Дали са нужни медицински изследвания

Преди да правите секс с някого за първи път, е добре да обсъдите темата за сексуалното здраве. Вие сте в пълното си право да искате другият човек да си направи нужните изследвания, за да изключите възможността от болести, предавани по полов път. Същото важи и за вас. Броят на сексуалните партньори изобщо не може да бъде мерило за това дали даден човек е абсолютно здрав.

Когато просто не сте в настроение

Колкото и прекрасен да е сексът с вашия партньор, понякога просто може да нямате настроение за такива „активности“. В това няма нищо лошо, стига да сте честни със своя партньор. Когато сексът не е достатъчно желан от двамата партньори, това може да доведе до недостатъчно ниво на удовлетворение и емоционално свързване. Разбира се, ако просто в този момент не ви се прави секс, трябва да споделите с половинката си, но без това да звучи като „никога повече няма да правим секс“. Назоваването на конкретна причина (като чувство на изтощение, например) ще бъде в помощ, тъй като ще даде яснота на вашия партньор и ще е ясна индикация, че проблемът не е свързан с него.

Колко често искате да правите секс

Може да изглежда твърде неромантично, но двойките трябва да обсъдят темата за това кога е удобно да впишат секса в натоварения си график. Ако нуждите не са ясно изразени, може да се получат ситуации, в които единият партньор не е доволен от честотата или пък другият се чувства притиснат да прави секс по-често, отколкото би искал, пита Розали. ком.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?