Следвайте ни

6 правила за красиви къси нокти

viber icon

Отдавна късият маникюр е превзел модните тенденции при ноктите. Освен, че е по-практичен, изглежда изчистено и красиво. Тук може да видите няколко правила, за да постигнете страхотен ефект за късите си нокти.

Червен лак

На късите нокти червеният цвят изглежда най-добре. Това е и най-класическата версия на маникюр, подходящ за всяко време, повод и ежедневие. Но не и за собственичките на дълги нокти – при тях има риск ръцете да имат леко вулгарна визия.

Забрави за хоризонталните линии

Хоризонталните и вертикалните линии винаги са били сред най-използвания дизайн за маникюр и на къси, и на дълги нокти. Но все пак има нещо, за което е добре да внимаваш. Избягвай хоризонталните линии при много къси нокти, защото те създават визуалното впечатление, че нокътната плочка е удължена или по-широка от нормалното не по-дължина, а по ширина.

Внимавай с френския маникюр

Френският маникюр е нож с две остриета. Така визуално скъсяваш нокътната плочка, но стремиш ли се към такъв ефект? Френският маникюр е подходящ за нокти, които са по-дълги. Ако пък много искаш да видиш френски маникюр на ръцете си – тогава заложи на нестандартен френски (който да създава ефект на удължаване).

Избягвай светлите нюанси

Често на много късите нокти светлите нюанси не изглеждат добре чисто визуално, тъй като създават впечатление за допълнително скъсяване. Затова е добре да изчакаш малко да пораснат и тогава да се отдадеш на експерименти със светли тонове, а дотогава – тъмните цветове са много добро решение.

Блясък?! Винаги добра идея!

Не само че можеш да използваш блясък и брокат, а и трябва! На дългите нокти изглежда ужасно, но на късите… еха, толкова е свежо и вълнуващо!

Избутвай кожичките

Не забравяй, че избутването на кожичките е важен момент, тъй като тe ти дават допълнителен милиметър дължина, който всъщност е от значение за късите нокти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?