Следвайте ни

6 ползи от руската баня, които ще променят живота ви

viber icon

Руската баня е една от най-древните руски традиции. Днес нейната популярност продължава да расте и да се разпространява по цял свят заради отпускащото и облагородяващо действие, което този ритуал оказва върху тялото и ума.

Тук ще разгледаме някои от причините всеки сантиметър от тялото ни да се нуждае от нея:

1. Тя дава тласък на имунната ни система.

Затоплянето и последвалото охлаждане в руската баня предизвиква в тялото ни изкуствена треска, която мобилизира имунната ни система. Това повлиява благоприятно защитните функции на организма и ускорява справянето с бактерии, гъбички и други причинители на заболявания, включително вируси. Казано най-просто, посещаването на руска баня ни калява. Почитателите й твърдят, че тя дори може да прекъсне настинки и грипни заболявания в начален стадий.

2. Детоксикация на тялото

В наши дни, следите от замърсяването на околната среда могат да бъдат открити в повечето храни, напитки, а дори и във въздуха, който дишаме в градски условия. Кожата е най-големият орган в тялото. Изпотяването е сред основните начини за изхвърляне на токсини, които пречат на регенерацията на клетките и състаряват тялото. Ето защо, ефективното освобождаване от токсините в руската баня, постигнато чрез висока температура и масаж с традиционна метличка, ни помага осезателно да се почувстваме по-добре.

3. Цялостно почистване и омекотяване на кожата

Свикнали сме редовно и старателно да почистваме лицето си, но телата ни рядко получават същото внимание. Отварянето на порите в руската баня и освобождаването от натрупаните мъртви клетки, оставя кожата ни дълбоко почистена и обновена – видим ефект, който рядко се получава при ежедневното вземане на душ вкъщи.

 

4. Бодрост и приповдигнато настроение

Ритуалите в руската баня увеличават скоростта на кръвообращението, което насища с кислород и хранителни вещества органите ни, включително мозъка. Това води до елиминиране на усещането за преумора и „умствена мъгла“, изостря способността ни да се фокусираме, увеличава трудоспособността и ни помага да посрещаме предизвикателствата на живота с бистро съзнание.

5. Мускулна релаксация

Както физическият, така и психическият стрес често стават причина за напрегнати мускули и болки във врата и крайниците. Комбинацията от висока температура и влажност в руската баня отпускат крайниците и разсейват болката. Това ни носи прекрасно усещане за свежест и лекота на движението.

6. Сваляне на излишните килограми

Посещаването на руска баня е еквивалент на лека кардио тренировка. В следствие на ускореното кръвообращение и температурни промени, очаквайте да изгорите до 300 калории без никакво усилие и да ускорите метаболизма си. Редовното посещение, съчетано със здравословна диета и редовни упражнения ще подпомогне постигането на идеалното за вас тегло.

 

Заключение

Модерните научни открития подкрепят старата руска поговорка, която гласи: „Ден, прекаран в банята е ден, в който не старееш.“

Ако сте решили да изпробвате ползите от руската баня, сега е идеалният момент! Хотел Роял Спа Велинград разполага с голяма традиционна руска баня и предлага и 40% отстъпка за всички СПА процедури. Освен това, получавате и допълнителна отстъпка от редовните цени на рецепция, ресторант и лоби бар в размер на 20%.

Остава само да комбинирате полезното с приятното и да се погрижите за себе си и за близките си.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

българоСЪВЕТСКАТА баня ЩЕ  ПОБЕДИ

българоСЪВЕТСКАТА баня ЩЕ ПОБЕДИ

01.12.2020 | 18:47

Към светло бъдеще ни води Сектата (Гундяева) с българоСЪВЕцКА БАНЯ. Никакви антични Римски Терми -със или без хипокауст- не могат да се сравнят. Да не говорим за прочутите из цял свят Турски ХАМАМИ, на които менте имитации поглъщат Инвестиции по света, докато БГстанските БУДАЛИ ги 1.събаряме (Житния пазар!); 2.опожаряваме (Чифтето и ОртаМезар) щото много ЯКИ И НЕ СЕ ДАВАТ; 3.превръщаме ф музейски институции, оти за филхармония акустиката не уйдисвает (София - Централна, Перловец, Мадара и т.н). Хвала!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?