Следвайте ни

6 неща, които гарантирано ще прецакат връзката ви

viber icon

Да се изгради хармонична връзка е много трудно, но има някои неща, които категорично ще попречат на щастието и любовта ви и затова е добре да ги избягвате, ако не искате сами да саботирате отношенията с партньора си.

Правите телефона си приоритет 

Телефонът, разбира се, е просто пример за игнориране на връзката. Ако обичате да се потапяте в света на технологиите и социалните мрежи през повечето време, докато сте с партньора си, той ще се отдръпне от вас, смятайки, че не се интересувате от него.

Ревнувате 

Ревността е проява на чувства, привличане, отношение към партньора. Ако е в рамките на нормалното, няма проблем, защото всеки изпитва лека ревност. Проблем се появява, когато ревността добие огромни размери и започне да се превръща в преследване, дебнене, изопачаване.

Заяждате се и се оплаквате 

Според психолозите, това поведение издава вашето желание да контролирате партньора си, да модифицирате неговото мнение и навици според вашите вкусове. Подобно поведение е разрушително за връзката, защото често отсрещната страна упражнява отпор.

Никой не би желал да бъде контролиран. Мрънкането и натякването на неща, които не ви допадат има обратния ефект на желания от вас. Партньорът ви по-скоро ще се отдалечи, отколкото да започне да прави нещата както си ги представяте вие. Пасивно-агресивното поведение е пагубно за връзката.

Не сте благодарни 

За да се чувства партньорът ви обичан, трябва да усеща и вашата признателност и благодарност. Ако през повечето време го критикувате, а през останалото не го хвалите и не му благодарите, не се учудвайте, че се е отдръпнал.

Липса на комуникация 

Игнорирането на партньора, нежеланието да споделяте и да разказвате как е минал денят ви, е пагубно за отношенията. Това причинява потискане у човека до вас, който започва да смята, че разговорите и споделянето с него не са ви важни.

Карате се с партньора чрез съобщения 

Възможно най-лошото нещо, което много двойки правят, е да се разправят чрез съобщения, а не на живо. Избягването на конфликти очи в очи може да доведе до тотален разпад в отношенията. Не мислете, че като си спестите повишаването на тон лице в лице, това ще помогне да преодолеете проблемите, дори напротив, ще ги влоши.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?