Следвайте ни

6 лесни съвета за здрави нокти с гел лак

viber icon

 Гел лакът последните години навлезе ударно като предпочитан маникюр сред дамите и макар да не отричаме неговите предимства, като трайност, блясък и красота, трябва да отбележим, че ноктите имат нужда от специална грижа, ако постоянно го използвате.

1. Подгответе се преди да посетите маникюристката
Няма нищо по-важно от добрата подготовка. Е, явно този принцип важи и за гел лака. Вечерта, преди да посетите маникюристката си, трябва да се погрижите за ноктите и кожата около тях. Нанесете обилно масло - може да е такова за кутикули или леко затоплен зехтин, арганово или бадемово масло. То ще подхрани кутикулите, малките кожички около нокътната плочка. Това ще направи гел лака по-устойчив, ще улесни маникюристката и ще направи крайния резултат по-добър. Според професионалистите нанасянето на масло преди процедурата, намалява вероятността гел лакът да се напука или обели и помага за почистване на ноктите.

2. Използвайте качествена основа
Поговорете с маникюристката и я помолете да използва IBX. Това е продукт, който се нанася на ноктите и ги предпазва от вредните химикали в гел лака. Освен това тази основа запълва пукнатини в нокътя и му позволява да расте, без да се цепи и без да причинява напукване на гел лака.

3. Къси и овални нокти - идеалната форма
Дори най-качествените гел лакове се отразяват на структурата на ноктите. Затова е добре да помислите как да намалите влиянието му. Ако маникюрът ви е дълъг, каквито са стилето и ковчег вариантите, вероятността от счупване е много по-голяма.

4. Не мокрете ръцете

Да, гел лакът е в пъти по-издръжлив от обикновения. Но не е непобедим. Ако трябва да измиете 1-2 чинии, няма проблем да го правите с голи ръце. Ако обаче ви чака мивка, пълна с мръсни съдове, по-добре сложете гумени ръкавици. Не само маникюрът, но и ръцете ви ще ви благодарят. Хлорираната вода и препаратите за съдове повишават вероятността маникюрът ви да се напука.

 5. Грижете се за кутикулите

Грижата за кутикулите е много важна както преди, така и след поставянето на гел лак. Затова поне през ден обръщайте специално внимание на кожичките. Това не само ще удължи живота на гел лака ви, но и ще помогне на ноктите да останат здрави по-дълго. Единият вариант е да си купите масло за кутикули. То се продава в шишенце, като тези за лак за нокти. С четката нанасяте малко на всеки нокът и масажирате.

Ако нямате такъв продукт, или не желаете да харчите излишни пари, добър вариант е обикновеният хидратиращ крем за ръце. 30 секунди масаж на всеки нокът са достатъчни. Правете го през 2 дни или 2 пъти седмично. 

6. Не чоплете лака
Най-големият враг на здравите нокти с гел лак са нетърпеливите дами, които чоплят напукания или израснал маникюр. При отлепване на гел лака, почти сигурно ще обелите и част от най-горния слой на ноктите и ще ги изложите на инфекции и влияние на средата. Възможно е толкова лошо да увредите нокътната плочка, че да се наложи да изчакате да израсте изцяло, за да се заличи вредата.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?