Следвайте ни

50 години любов! Певица и гайдар отпразнуваха златна сватба

viber icon

50 години щастлив семеен живот отпразнува музикалното семейство Кина и Костадин Илчеви от Смолян. Двамата са добре познати и уважавани сред съгражданите си, защото без тяхно участие големи празници не минават. Кина Илчева е лична певица, а Костадин е ръководител на уникалния състав „101 каба гайди“ към смолянското читалище „Христо Ботев“ и през неговата школа са минали стотици таланти. Гайдите, които е измайсторил, са потеглили в различни точки по света.

Деца, внуци и правнуци се събраха на 12 септември да уважат юбилея на семейство Илчеви, което се слави като голяма, сплотена и весела фамилия. Двете им дъщери Величка Тодорова  и Златка Маргаритова са певици, наследили таланта на майка си, а зетьовете и внуците са гайдари по примера на Костадин. Най-малкият правнук Димитър е само на две годинки, а внуците им са четири.

"Запознахме се с Коцето на Илинден през 1970 г., а сватбата ни беше на 13 септември, преди Кръстовден. Не усетихме как се изнизаха тези 50 години, може би защото ги преживяхме с песни и музика. Още старите хора са казали, че с песен животът е по-лесен, а тази любов към традициите и фолклора предадохме, без да искаме, и на нашите деца", казва Кина Илчева.

Тя благодари на децата, внуците и всички близки, които са направили празника им щастлив, с много изненади и веселба през цялата вечер. Един от подаръците, който получиха, е почивка със СПА процедури в царството на минералните извори Хисаря и Велинград.

На снимката:  Кина и Костадин Илчеви

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?