Следвайте ни

5 знака, че вашето дете има ''стара душа''

viber icon
Марица вест

Едно от най-прекрасните неща на света е да станеш родител, да наблюдаваш как детето ти расте с всеки изминал ден, как се учи и възприема света около себе си. Но какво става, когато усетите, че вашето дете е по-различно? Че показва необичайни черти на характера, неприсъщи за човек на тази възраст? Вместо широко отворени очи, изучаващи с ентусиазъм света, детето ви има проницателен поглед и сложно разбиране за случващите се около него процеси. Вместо да бъде наивно и спонтанно, то е разумно, има развита интуиция и знае много неща, които вие сте научили с години опит? В този случай е твърде вероятно да отглеждате дете със "стара душа". Всички сме чували термина ''стара душа'' - едни смятат, че стара душа означава някой, който се е прераждал много пъти, а други използват термина, когато говорят за млад човек, който разсъждава и мисли като възрастен. При всички случаи едно такова дете лесно се откроява от останалите.

1. То е като от друг свят. Не знаете точно какво му "има" на детето ви, но нещо в него просто не е както трябва. Най-доброто описание, което можете да дадете за него, е, че то просто не е от тази планета и често сякаш детето ви наистина живее в свой собствен свят.

2. Много е замислено. Докато другите деца ритат топка, играят федербал, тичат и се гонят с връстниците си на детската площадка, забелязвате, че вашето дете стои встрани, потънало в мисли или просто съзерцава случващото се около него, без да участва активно.

3. Умее да общува с възрастни. Ако детето ви притежава ''стара душа'', ще забележите, че търси компанията на зрели хора. Например в училище има склонност да се сприятелява с учителите, в семейството предпочита да общува с по-възрастните роднини - баби и дядовци. Това е така, защото психически са на едно и също ниво.

4. Не се подчинява на авторитети. Детето със ''стара душа'' е изключително интелигентно, наблюдателно и проницателно и затова не е толкова податливо на влияние, и не се подчинява сляпо на авторитети. То се чувства равно с възрастните и е готово да спори и отстоява позицията си, без да се притеснява.

5. Обича да се усамотява. Детето ви често предпочита да прекарва времето си само, вместо да играе с приятели. Това не значи, че е асоциално или в депресия, то просто не получава удовлетворение и наслада от разговорите и игрите с тях. На него му е приятно в собствената му компания и не му е нужен някой друг, за да се забавлява.

По материали на dama.bg

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?