1939

5 неща, които показват, че вече не го обичате

Невинаги можем да си дадем ясна сметка кога сме спрели да обичаме партньора си, но някои признаци могат да ни помогнат да изясним чувствата си.

Ето 5 неща, които показват, че вече не го обичате.

1. Опитвате се да попълните празнина. 

Една от причините да стоите във връзка, която вече не ви прави щастливи, е страхът от самотата и желанието да запълните празнина в живота си, която ви липсва. Много хора погрешно смятат, че няма да се справят сами, че ще им е твърде тежко, ако се разделят с партньорите си и ще се чувстват празни.

Понякога дори празнотата няма нищо общо със самата връзка, а чрез връзката запълвате липсващи в емоционален план неща в живота си. Искате да се докажете пред някого? Искате да докажете на себе си, че заслужавате да бъдете обичани? Не това е начинът да го направите, като продължавате да стоите във връзка, която ви прави нещастни.

2. Колкото повече време прекарвате с партньора си, толкова по-малко ви харесва.

Дайте си сметка дали сте съгласни с мнението на партньора си, дали харесвате хумора му, дали говоренето и размишленията му ви дразнят истински или пък не. Всичко това е показателно за вашето отношение към него. Ако всичко, което половинката ви прави и казва ви дразни и провокира неприязън, вие не го обичате вече, дори обичта ви е преминала в гняв и неприязън.

3. Не можете да преодолеете несъвършенствата му.

Степента на дразнене ви кара да се вглеждате в недостатъците на партньора си. За вас те са станали толкова непреодолими, че ви се набиват на очи моментално. Знаете, че всеки човек има несъвършенства, но това не ви успокоява. Питате се как в началото не сте видели всичко това, което виждате сега.

4. Не чувствате той да ви допълва.

За една успешна връзка, изградена върху основите на любов и разбиране, усещането, че партньорът ви допълва е една от съставките на щастието, пише az-jenata.bg. Ако при вас това усещане е тъкмо обратното, сякаш той не ви допълва, а напротив, значи не го обичате.

5. Очаквате от партньора си да се старае. 

Когато сте спрели да обичате някого е нормално да започнете да го обвинявате за това, че се чувствате нещастни. Без да осъзнаете ще сте в положение да го карате да се старае повече във връзката ви, ще изтъквате недостатъците му, ще се самоубеждавате колко сте вложили във връзката ви, а той не е. Ще изисквате от него, а няма да имате желание вие самите да давате.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?