Следвайте ни

5 грешки, които да не допускате след Нова година

viber icon

Всички чакаме с нетърпение празниците, за да се отдадем на почивка и да забравим задължения и отговорности, но хубавите моменти свършват бързо, а връщането в реалността е болезнено и трудно.

Все още сте на вълна празнична почивка, вкусна трапеза и весели, безгрижни моменти със семейството и приятелите. Някак работната обстановка ви се струва прозаична, хаотична, не знаете откъде да започнете, а това ви натоварва и стресира. За да влезете по-лесно отново в ритъм след дългата почивка трябва да избягвате някои грешки. Кои са те?

Оставяте всичко да се натрупа

Почивката си е почивка. Всеки иска да се откъсне максимално от работата, за да проветри мозъка си. Много изследователи и психолози смятат, че след почивката и тоталното откъсване от работните ангажименти човек е по-продуктивен. Завръщането през първия ден след празниците обаче е трудно. Затова отделяйте по 30 минути на ден, за да поглеждате имейла си и да структурирате задачите, които ви предстоят, когато се завърнете на работа.

Връщате се на бюрото си без план

Една често допускана грешка от много хора е да се върнат на работа без предварителен план за действие. Ясно е, че ще ви е трудно да се адаптирате наново към работния процес, още повече ако сте си прекарали страхотно по празниците. Мисълта ви ще се рее в спомените от смях, празнични трапези и много веселие.

Игнорирате шанса да направите големи промени

Връщането след дълга почивка предполага голям нов старт. Началото на новата година е идеален шанс за грандиозни промени. Не го пропускайте. Сега е моментът.

Подхождате със съмнение към новогодишните планове


Не се настройвайте предварително, че през новата година нищо няма да се промени. Не пренебрегвайте новогодишните си обещания за повече просперитет и успехи. Не се съмнявайте, че новата година ще ви донесе повече късмет. Ако подхождате негативно към обещанията си и плана, който сте си намислили за новата година, той наистина ще се провали. Бъдете позитивни.

Изпадате в следпразнична депресия

Връщането в реалността наистина крие големи рискове от депресивни и меланхолични състояния. Опитайте се да не им се поддавате. Настройте мисълта си за следната нагласа: „Следпразничната депресия не се различава особено от негативната нагласа към понеделниците. Да се върна след почивката през празниците е като да отида на работа в понеделник.“ Така по-лесно ще се справите с трудностите и предварителната нагласа и очакване, че ще сте в депресия, пише Монитор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?