2374

150 евро глоба за разходки по бански в Сплит

В хърватския град Сплит от началото на годината е в сила ново решение за общинския ред, което забранява разходките из града по бански, а за "хванатите" общинарите в града предвиждат глоба от 150 евро, съобщава хърватското издание "Bljesak.info“.

Общинското решение въведе нова концепция за предписани забрани, които се отнасят изключително до зона А в Сплит, която има специална защита. А именно от следващото лято вече няма да можете да видите голи туристи по улиците на Сплит. Същата глоба от 150 евро е предвидена и за употребяващите алкохол на обществени места, а глобата за разходка на куче без каишка е съгласно решението за условията и начина на отглеждане на домашни любимци и е в размер на 66,36 евро за физическо лице , пишат хърватските медии.

Жителите на Сплит и гостите на града ще бъдат наблюдавани по улиците от 21 общински надзиратели, а други 12 от тях ще чакат на повикване в сградата на градската администрация.

От август 2020 г. град Дубровник има подобно решение за обществения ред, а миналата година първите голи туристи платиха на общинските санитари глоби от 1000 куни. Новото разделно решение за комуналния ред беше взето на последната сесия на Общинския съвет през 2022 г. и влезе в сила от новата година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хайде,новата Европааа..юруш към фереджетата ….гаааз!!!

Хайде,новата Европааа..юруш към фереджетата ….гаааз!!!

31.01.2023 | 13:49

Ей,това е да си имаш евро!

Отговори
1 0
Не разбрахте ли всички места за удоволствие трябва да са скрити

Не разбрахте ли всички места за удоволствие трябва да са скрити

31.01.2023 | 02:44

Нещо като европейските санкции тоест хубавото и желаното е забранено.

Отговори
3 0
А тези които сега им е времето да бъдат щастливи и обичани

А тези които сега им е времето да бъдат щастливи и обичани

31.01.2023 | 02:29

Как ще си намерят желания мъж? С фередже ли да си покрият главата. По бански не може а по бикини трябва да може то гърдите и коремчето няма да се виждат само едно красиво д.у.п.е.

Отговори
3 0
Браво за кучетата

Браво за кучетата

31.01.2023 | 02:12

Ако е с бански разбрахме а ако е и без бански ще има ли глоба. Трябва да има начин да си показват и рекламират ду петата като тази на фотоса. Иначе как ще радват окото. Не говорим за с.екс аз само за радост. Това на фотоса така ще го ... Така ще и се ослади че пак ще иска красавицата. Сега и е времето да е щастлива.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?