46

11 свежи идеи за дъждовно време

Може би се чудите какво да правите, когато завали, и то точно в почивните дни. Трябва да знаете, че не е задължително да умирате от скука - има куп интересни неща, за които просто не се сещате. Сайтът peika.bg предлага някои свежи идеи.

1. Отворете старите албуми със снимки и позволете на вашите фотоси да ви развеселят или натъжат - отдайте се на спомените.

2. Зачетете се в приключенска книга. Седнете удобно до прозореца в уютната си стая с чаша топъл чай и се оставете да бъдете пренесени някъде, където не вали. Или напротив - където вали два пъти по-силно, без да ви мокри.

3. Пишете. За някои тази точка е просто задължителна. А останалите… можем да пишем писма до приятели, дневници с впечатления, дори рецепти за пудинг, ако предизвикват у нас вълнуващи чувства.

4. Отидете на поход в планината. Какво пък! Времето да си гледа работата. Облечете се топло и се екипирайте с дъждобрани. Няма по-приятно изживяване от това след неколкочасов поход да влезеш измръзнал в топлата хижа, да си поръчаш горещ чай и да се заприказваш с другите планинари.

5. Седнете с чаша чай до прозореца и гледайте дъжда. Перфектен начин да се отнесете в мисли и мечти. В такъв случай ви пожелаваме пороен дъжд със светкавици и всякакви други ефекти.

6. Пътувайте с влак. Ще се почувствате два пъти по-уютно, отколкото ако сте си у дома. Дали ще гледате замечтано навън или ще дремвате, унесени от тракането на влака, едно влаково преживяване със сигурност ще разнообрази дъждовния ден. И като заговорихме за дрямка…

7. Поканете приятели на вечеря. Извадете от шкафа готварската книга и спретнете своя интерпретация на някоя френско-българо-средиземноморска рецепта. Ако провалът е особено зрелищен, поръчайте пица от близкия ресторант.

8. Спретнете си караоке вечер. И ако пеенето не ви се удава много - още по-добре! Вероятно съседите ще почукат на вратата, а вие ги поканете да се присъединят - поне взаимно ще се посмеете на гракането си.

9. Играйте настолна игра. Съберете семейството и се забавлявайте заедно. Кога за последно имахте възможността за такова нещо? Пожелаваме ви продължителен дъжд.

10. Отидете на кино. Или гледайте филми вкъщи. Ако с половинката ви сте отегчени и леко изнервени един от друг в мрачния ден, идеален начин да се почувствате по-близки е пред екрана на телевизора/киното.

11. Правете любов. Ако не валеше, вероятно нямаше да си останете вкъщи, но вали… Възползвайте се от възможността и се отдайте един на друг, обгърнати от уюта на собствения си дом.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?