Следвайте ни

10 типа кофти приятелки, от които да бягаш бързо

viber icon

Приятелството трябва да носи само положителни емоции, доверие и безкористна обич, обаче има едни токсични отношения, които са подплатени със завист, интриги и егоизъм. Ако имате такива приятелки, бързо ги изритайте от живота си, за да освободите място за други.

Приятелката, която обича да говори само за себе си

Ти й каза, че отиваш на почивка и ти се наложи да слушаш безкрайните й истории за това как тя е била на море с приятеля си и бла-бла-бла, тя, тя, тя... Това момиче може да не е толкова егоцентрично, колкото изглежда. Нейният истински проблем може би е, че има дефицит на внимание и затова се интересува само от онази част от разговора, в която може да се включи. Но истинските приятели могат да те изслушат винаги.

 Приятелката, която спи с човека, който харесваш

И тя знае за това, но в началото дори не си е направила труда да ти признае. Добре знаеш, че не всеки мъж, в когото може да се влюбиш, ще ти отвърне със същото, а ти си възрастен, който е наясно с това и го приема. Но сякаш като приятел, от нея се очакваше, че тя ще изтрие сълзите ти по неуспешната връзка, а не че веднага ще си легне с него...

Приятелката, която не е щастлива за теб, когато в живота ти се случи нещо сериозно и съдбовно

Например, имаш нова работа или ще се жениш, или си прекарала най-страхотния меден месец в чужбина. Когато споделяш с приятелките си, очакваш те да са щастливи за теб и да не се опитват да сменят темата или да се съмняват в това, за което им разказваш.

Приятелката, която очаква от теб да направиш всичко за нея, но самата тя не е толкова всеотдайна към теб

 Грижиш се за котката й всеки път, когато тя заминава нанякъде, но тя никога не е разхождала кучето ти. Ти отиваш на гости с пълна чанта с изкушения, които обичате и двете, а тя идва при теб с празни ръце. Винаги ще й помогнеш да избере рокля или да разбере тънкостите на отношенията с нейната сродна душа, а тя дори няма да вдигне телефона, ако трябва да поговорите или спешно да помогне с нещо. Това не е приятелство, а едностранно използване. Имаш ли нужда от това?

Приятелката, която няма да каже нищо добро за другите ти приятели

Не е нужно да има любов и разбирателство между всичките ти приятели, но най-вероятно преувеличава умишлено, за да може вниманието да е само за нея. Малко вероятно е тези хора да я дразнят сериозно.

Приятелката, която ти завижда

Тази е лесна за разпознаване: тя постоянно прави двусмислени забележки за всичко, което правиш и винаги се опитва да се съревновава с теб. Ако за нея е по-важно да се състезава отколкото да бъдете приятелки, струва ли си да си губиш времето за нея?

Приятелката, която отрича всичко

Тя не харесва всичко... нищо не харесва. Всички около вас са тъпи, всяко парти, на което отивате, всеки магазин, кафене, концерт... всичко е мнооого скучно, тъпо и грешно направено (или поне според нея). Няма какво дори да обсъждаш с нея, тя мрази всичко. Общуването с такива хора постепенно ти насажда чувство за депресия. Ако искаш да бъдеш щастлива, по-добре се обгради с позитивни хора.

Приятелката, която вече не иска да има нищо общо с теб, веднага щом си намери ново гадже

 Няма значение, че си я подкрепила по време на последната трудна раздяла - сега тя е добре и приятелите не са важни - те са на заден план. Докато дойде моментът, в който пак ще дотича, за да поплаче на рамото ти.

Приятелката, която вечно е ангажирана и има мнооого натоварен график

Винаги, когато си уговорите среща... е по-вероятно да се омъжиш за Брад Пит, отколкото да се видите в уречения ден и час. И накрая се оказва, че тя или лъже, или си съчинява някакви неща, или просто те обвинява, че не взимаш насериозно положението, в което се намира...

Приятелката, която се опитва да те завлече в "експерименти" с алкохол или наркотици

Има хора, които вярват, че всеки в живота трябва да опита всичко (по някаква непонятна причина „всичко“ често се разбира не като изкачване на планински връх и доброволчество в Африка, а всякакви не особено добри и здравословни неща). Нека опита щом иска, но без теб! Ако знаеш как да се наслаждаваш на живота без вредни зависимости, защо да губиш време за хора, които те завличат надолу, пише Космополитън бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?