Следвайте ни

10 признака, че шефът ви готви уволнение

viber icon

Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат на човек в работата му, е да го уволнят. Разбира се, може да се случи на всекиго, но това не го прави по-малко гадно. Още по-кофти обаче е, когато шефовете нямат смелост да говорят с някого и да му съобщят новината, а леко заобиколно и по всякакви други начини се опитват да му подскажат, че не е желан.

За да не се окажете и вие в ситуация, в която всички знаят, че ще ви уволнят, само вие не, сме ви приготвили един списък с няколко знака, на които да обърнете внимание, защото най-вероятно са индикация именно за това.

1. Забравят ви рождения ден

Ако във вашата компания има традиция всеки рожденик да получава пастичка и плик с пари от ръководството, а вашият рожден ден е "забравен", да знаете, че има нещо гнило.

2. Непрекъснато ви местят

Ако все по-често се налага да се "преквалифицирате" или да "помагате" на други отдели, но реално случващото се е безсмислено, имайте едно наум. Освен това, поразпитайте дали и други колеги имат вашата номадска съдба. Ако сте единствен, може би скоро ще си ходите.

3. Нямате обратна връзка

Единствената по-лоша оценка от негативната е липсващата. Всеки добър ръководител знае, че за да има прогрес и развитие на екипа, служителите трябва да получават обратна връзка, за да знаят къде се намират. Разбира се, случва се да има забавяния, но ако никой не се интересува от работата ви или молбите ви за среща и разговор потъват в забвение, може би вече не ви считат за част от екипа, пише div.bg.

4. Пращат ви в отпуска

Ако шефовете ви ви окуражават да излезете малко в отпуска, не бързайте да се радвате, защото подобно поведение е изключително нетипично и не вещае нищо добро.

5. Набутват ви в клюки

Никога не е добра идея да се клюкари на работното място. Но ако усещате, че ви вкарват в опасни клюки, не се поддавайте, защото това може да е най-обикновен нарочен капан.

6. Неудобна тишина

Имайте предвид, че в модерните компании, когато се реши един човек да бъде освободен, обикновено поне 5-6 души разбират това веднага. И понеже няма как да не се чувстват поне малко неудобно, те ще започнат да мълчат около вас, да избягват компанията ви и да се правят на заети, когато се приближавате към тях.

7. Прикачват ви опашка

Ако ненадейно ви прикачат нов човек, когото трябва да обучавате, но не е стажант, имайте предвид, че е силно вероятно да обучавате собственият си заместник.

8. Вече не получавате толкова служебни мейли

Това по принцип си е хубаво, защото мозъкът ви не се занимава със сериозния корпоративен спам, който се произвежда във всяка компания. Но ако изведнъж ви изключат от обичайните служебни дискусии, имайте предвид, че съвсем скоро може да ви изключат и от цялата структура.

9. Липсата ви не се усеща

След имейлите най-вероятно ще спрат и да ви викат на служебните срещи, а ако ги попитате защо не са ви съобщили, нищо чудно да ви отговорят "Ама ти не беше ли там?". Щом в компанията не се усеща, че ви няма, значи имате сериозен проблем.

10. Местят ви до най-нечистоплътния колега

Ако са преместили бюрото ви до това на миришещия Панайот, значи шефовете ви използват последна възможност да се отърват от вас, без да им се налага да провеждат специален разговор. Вие решавате как да действате, но ние ви съветваме поне да се забавлявате в последните си дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

статии за тъппаци

статии за тъппаци

16.07.2021 | 13:47

Какви прикзнаци бе батко, предишната година набира всякакви: ученици, студенти ... , защото няма хора, на следващата уволнява наред редовни работници, вика те при счетоводителката и казва: трябва да се разделим, и аз: добре! Няма синдикати, няма предизвестия, шут отзад и на Борсата! Така е в "европейски" Пловдив!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?