Следвайте ни

10 признака, че животът ви бавно се разпада

viber icon

Колко често ви се случва, когато си лягате да се замислите дали сте доволни от емоциите на деня? Дом – работа – дом, редки срещи с приятели, чистене в събота, гледане на телевизия вечер – това носи ли ви удовлетворение? Ето няколко признака, които показват, че животът не се развива както искате:

1. Нищо не ви се струва интересно.

 

Мислите, че нищо в този свят не може да ви изненада и просто реагирате скептично на всяка новина. „Изстреляна е ракета към Марс? Тества се нова ваксина?“. Реакцията ви е: „Е, и какво от това?“ Възрастта на човек се определя не само от цифрите в паспорта, но и от способността му да открива нещо ново за себе си, да научава нови неща, да се развива, пише actualno.com. Колко неща в живота ви напоследък са ви развълнували? Ако отговорът е – не много, трябва спешно да направите нещо.

 

2. Не се грижите за себе си и дома си.

Ако не се грижите за външния си вид и не чистите дома си редовно – това е ясен знак, че сте в „личностна криза“. Безразличието към тялото и това, което ви заобикаля, говори, че не всичко върви гладко в живота ви, а още повече, че сте се предали.

 

3. Мразите работата си.

Работният ден току-що е започнал, а вие вече броите часовете до края. Ако мразите работата си, е сигурен признак, че трябва нещо да промените. Може би работата ви е скучна, колегите – недобронамерени или трябва да прекосявате целия град всеки ден в най-натоварения трафик.

 

4. Отказвате да комуникирате.

Всеки има нужда от лично пространство, но, ако не искате да виждате или чувате никого, избягвате приятели и роднини, ситуацията е излязла от контрол.

 

5. Всичко ви дразни.

Започвате да се дразните буквално от всичко: от боклука, който партньорът ви не е изхвърлил, лошите оценки на детето, времето навън, цвета на лака ви за нокти. Избухвате без причина и плачете от гняв. Всичко това показва, че имате нерешени проблеми, но вие насочвате агресията си навън.

6. Имате хиляди вредни навици.

Друг начин да се справите с проблемите е да направите списък на вредните си навици, като алкохол, цигари, преяждане, ровене в Интернет цяла нощ.

 

 

7. Живеете в миналото или мечтаете много за бъдещето.

„В доброто старо време всичко беше по-хубаво“ си повтаряте. Или обратното, казвате си „утре всичко ще е по-добро“. Няма нищо лошо да мечтаете, но това само показва, че подсъзнателно се опитвате да избягате от настоящето.

 

8. Няма с какво да се „заредите“.

Всеки човек има своите начини да се справи с лошото настроение. Може да си купите дреха или чанта, да се разходите в близкия парк, да отидете на фитнес или да се срещнете с приятен. Ако, обаче и тези неща не ви помагат, кризата е очевидна. Имате нужда от по-радикални методи. А защо не и съдействие от специалист.

 

9. Ставате затворник на собствения си телефон.

Според учени от Медицинския университет в Питсбърг, хора, които прекарват над един час на ден в социалните медии, са склонни към депресия. Следенето на живота на другите, провокира чувства на завист и заблуда, че те живеят по-щастливо от вас.

 

10. Гледате на живота си като на „чернова“ и си казвате „Ще започна в понеделник“.

Няма такова нещо като „нов живот“ от понеделник, 1-ви септември, Нова година. Помнете прочутата фраза от „Алиса в Страната на чудесата“ „Утре не е никога днес!“ Може ли да се събудите сутрин и да си кажете: „Най-после днес стана утре?“ Ако искате да промените нещо, не чакайте специален повод или подходяща дата, започнете днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?