46

10 навика, които изнервят околните

За да бъдем приятна компания, е необходимо да следваме определен етикет. Навиците са част от него. Понякога ги правим несъзнателно, а у друг човек ни дразнят. Ето 10 неща, които правят лошо впечатление. 

1. Дългата коса може да е страшно приятна гледка, но не и когато я разстилате по нечий чин или бюро. Също така и когато постоянно си играете с нея и ръсите косми по земята.

2. Хората не обичат да гледат как някой си играе с химикалката. Нищо че повече от тях също го правят. Това е доказано изнервящо.

3. Не яжте храни, които излъчват остра миризма, когато се намирате на обществено място. Не си купувайте дюнер, не консумирайте таратор или шопска салата, преди да отидете на лекар, да се качите в градския транспорт, да влезете в час, да отидете на работа и т.н.

4. Когато говорите с някого, не се втренчвайте в него през цялото време. Отмествайте понякога поглед встрани. 

5. Не си чоплете ноктите. Дори да изгаряте от желание да го направите. Още повече се въздържайте от гризането им.

6. Когато се налага да прелиствате листове или да броите много пари, не си ближете пръстите. Особено ако въпросните листове или пари предстои да ги подадете на човека, който е станал свидетел на облизването.

7. Не на всеки му е приятен контактът с непознати. Когато пътувате в метрото, не сядайте прекалено близо до човека до вас. Когато сте на кино или на театър, не се залепвайте за човека на предната седалка. Когато говорите с някого, не го тупайте по рамото.

8. Така нареченото барабанене с пръсти е ужасно изнервящо. Същото се отнася и за постоянното друсане на единия или на двата крака. Това е в състояние да изнерви и най-спокойния човек.

9. Когато изпращате десет кратки съобщения, вместо едно дълго. Представете си постоянно цъкане за всяка една дума: „Здравей - Как си - Какво правиш - Искаш ли да се видим - Пиши ми”.

10. Когато ви дадат телефон да видите конкретна снимка, а започвате да разглеждате и други. Това е прекрачване на личното пространство и злоупотреба с доверието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?