Кючука скочи срещу ограда на болница

Взимат ни местата за паркиране, затварят и достъпа на пожарни, жалват се на ул. "Пере Тошев"

Жители на район "Южен" ще протестират срещу строителни дейности, извършвани от ръководството на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ЕООД по границите между частния имот на болницата на бул. "Никола Вапцаров" №9 и съседния общински терен.

Притеснените пловдивчани, живеещи в двата жилищни блока на ул. „Пере Тошев" №93 и №99, написаха писмо до "Марица", в което разказаха за тревогите си. В него обясняват, че с изграждането на ограда по западната граница на имота на болницата те са лишени от ползваните досега места за паркиране, които и без това са недостатъчни. Освен това според тях разстоянието между новостроящата се ограда на болницата и блоковете е прекалено малко и не може да изпълнява противопожарните си цели, тъй като в случай на евентуален пожар всички апартаменти с източно изложение в тези два блока са недостъпни за противопожарен автомобил.

Техните съседи в блоковете на ул. „Пере Тошев" №105, 103 и 101 също имат своите притеснения. "Извършените към момента подготвителни действия - очертаване на южната граница на имота и предстоящото изграждане на ограда, се извършва по такъв начин, че в частния имот на болницата попада съществуващата в момента улица пред блока заедно с изградената в нея инфраструктура - ВиК инсталация, отводнителна шахта, разпределително табло с газоснабдителна инсталация, посредством което се захранват с газ прилежащите жилищни блокове", жалват се хората.

​Те заявиха, че са притеснени от факта, че изградената от години улица, която би следвало да е публична общинска собственост, сега изведнъж се оказва частна собственост.


Протестът срещу оградата е насрочен за четвъртък, 28 февруари, в 8 часа. На него са поканени и ответните страни в спора - кметът на район "Южен" Борислав Инчев и управителят на МБАЛ ”Св. Пантелеймон” доц. д-р Петко Недев.


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?