Кючука плаши с протест заради дупки и кал

Протест със затваряне на бул. "Александър Стамболийски" назрява в квартала заради разбитите и разкаляни  градинки и подходи към блоковете  между ул. "Стефан Стамболов" и ДГ "Светлина". Предупреждение за ефективни протести е отправено във фейсбук от Цветан Докторов, който настоява градската администрация да предприеме незабавен ремонт на занемареното пространство. 

"Прави са хората, но от Община Пловдив  не са отпуснати средства", каза по този повод кметът на "Южен" Борислав Инчев. Той напомни, че още през миналата година пред блоковете бяха премахнати гаражи, а през май на 2018 г. е подписан договор с изпълнителя за изграждане на 62 места за паркиране и преасфалтиране на вътрешна улица. За ремонт са необходими около 200 000 лева. 

Целият бюджет на района за капиталови разходи тази година е едва 221 000 лева. Парите са разпределени за две детски площадки, улично осветление, пейки. За кърпеж на малките улици има само 32 000 лева.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Гошо

Гошо

24.04.2019 | 09:55

Искаме разширение на булеварда. А на теб кмете ти беше за последно. Най некадърното управление на район Южен което сме имали. При толкова народ от данъци доста неща можеха да станат.

Отговори
2 1
Христов

Христов

24.04.2019 | 07:58

Кмета е пълен идиот и нищо неправи, на ул."Чорлу" дървета не са кастрени от години, при всеки по-силен вятър падат клони. Да не говорим за градинки и тротоари. Шушомиго, излез си от кабинета и се разходи малко, за това си избран. Нямало пари, ще се бориш да намериш не да се оправдаваш.

Отговори
1 0
мхм

мхм

23.04.2019 | 18:56

Така ще е. По тая свещена земя в Кючука взеха да се разхождат много помаци и селяни, слезнали от махали и паланки! Стойте си по колибите...

Отговори
7 0
Иво

Иво

23.04.2019 | 18:47

Инчев, никаква не я свърши, само чакаш на централната община. При положение, че Кичука сме най-населения квартал, как може да разполагаш с толкова малко пари. Нещо направи ли по темата. Поиска ли си? Търси ли финансиране или само мрън мрън.

Отговори
5 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?