Къщи за гости в Пловдив чисти като сълза

Проверяващите не откриха нарушения в два обекта в Хисаря и Батак

Комисия от експерти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ извърши вчера проверка на две къщи за гости в Хисаря и Батак. Това са „Виктория хаус“ в Хисаря и "Вила Евгениева" на брега на язовир "Батак". Обектите са част от общо 288-те къщи за гости, които се проверяват по заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева. Те са финансирани по мерките 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) и все още са в период на мониторинг.

 


Одобрените разходи на ЕТ „Виктория Хаус ​- Виктория Говедарска“ са в размер на 677 887,13 лв., а изплатената субсидия - 391 160 лв. Одобрената инвестиция на ЕТ „Александрина Евгениева“ е за 332 076,15 лв., а субсидията - 232 453,31 лв. Проследена бе цялата дейност на двете къщи за гости - дали инвестициите са налични, дали функционират по предназначение, както и периодът, в който работят.

 


Проверката на техническия инспекторат за всички обекти е комплексна. Резултатите трябва да се обобщят и ще се предоставят на министъра на земеделието в началото на месец юли, коментира Йосиф Ячев, директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“-Пловдив. Той уточни, че от старта на проверките до момента не са констатирани нередности в къщите за гости в областите Пловдив и Пазарджик. Общо 26 къщи са къщите за гости в двата региона, в които ще се „рови“.

 

"Леяр​ят" от Раковски инвести​​ра в туризъм 


Собственикът на „Виктория хаус“  Виктория Говедарска се оказа дъщеря на скандалния бизнесмен Иван Говедарски от Раковски. През 2010 г. той  бе арестуван при т. нар. акция "Леярите" на НАП и пловдивската полиция. Заедно с него бяха задържани  съгражданинът му Йосиф Зайков и Радослав Балджийски от Пловдив. Те бяха хванати да  претопяват злато и платина в маскирана като краварник незаконна леярна в Раковски.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Сияна

Сияна

22.06.2019 | 12:28

Бахти и корумпираното министерство !

Отговори
5 0
Наивници

Наивници

20.06.2019 | 19:58

Нищо ново под Слънцето!Ако някой вярва в обратното е наивник горкия!!!

Отговори
25 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?