Къща се срути в центъра на Враца

Необитаема къща в центъра на Враца се срути преди минути, предаде BulNews. Опожарената в средата на септември 2016 година сграда, която се намира на метри от училище „Христо Ботев“ и Здравната каса, рухна пред погледите на десетки очевидци.

В старата къща е родена известната цигуларка Светла Буюклийска, която от началото на 90-те години свири във филхармонията на Лас Палмас де Гран Канария на Канарските острови. В последните години обаче постройка бе обитавана от цигански фамилии и заприличала на коптор, а след големия пожар сградата стана още по-опасна.

Врачани многократно са сигнализирали институциите за риска от срутване, но до момента нямат отговор и информация за предприети действия от тяхна страна. Днес и малкото останало от къщата се сгромоляса, а юристът Любомир Ганчев благодари на Бог, че за минути се е разминал със сериозни травми.

Пред репортер на медията ни Ганчев обясни, че е минал покрай опасната сграда минути преди да се срине на тротоара. По думите на живеещите в квартала пък, минута преди да рухне къщата от там е преминал друг човек, чийто късмет го е спасил от сигурна смърт. Хората призовават отговорните институции да се самосезират, а от общината да изпратят екип, който да обезопаси съборетината и да разчисти тротоара.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?