Кървави разкрития за задържания за четворното убийство

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем задържания за четворното убийство в Каспичан, предава Дарик. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от един човек по особено мъчителен и с особена жестокост начин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Вчера в къща в Каспичан бяха открити четири трупа - на възрастни мъж и жена и двете им деца. По данни на съдебната институция, жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря Славка и 46-годишният им син Веселин. За престъплението бе задържан 63-годишен мъж, който е племенник на убития Георги.

Извършителят е направил пълни самопризнания и е съдействал на служителите на реда. Вчера окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева окачестви престъплението, извършено два или три дни преди разкриването му, като изключително брутално.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито за два часа в сряда. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, там са намерени две тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка. Изяснено е, че между семейството и задържания мъж имало роднински спорове. Полицията проверява и версия за имотен спор, стана ясно вчера.

Привлеченият като обвиняем Петър е задържан за 72 часа, а преди изтичане на този срок прокуратурата ще внесе искане той да остане за постоянно в ареста.

Обвиненият за четворното убийство Петър е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г., допълват от пресцентъра на прокуратурата.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?