Подай сигнал

Кървав екшън в Пловдив след провалена контрабандна сделка

И наетата охрана не успяла да спаси от тежък побой бизнесмена Пламен Байков

Пловдив

от Екип Марица 17828 прегледа 0

Кървав екшън се е разиграл преди дни в пловдивското село Марково, съобщи "Блиц". В него зверски е пребит бизнесменът Пламен Байков. Наказателната акция доведе до различни версии за причините, предизвикали мелето.

Байков е бил нападнат от група маскирани мъже пред дома си. Като видял въоръжения с бухалки и метални боксове ударен отряд, личният телохранител на бизнесмена - Димитър Попов, си плюл на петите, описва случката "Блиц". След нанесения побой Байков е оставен безпомощен на улицата в изключително тежко състояние. Оцелял е, след като негов съселянин го открил случайно.

Байков се занимавал с търговия на хранителни добавки, като наскоро отворил и магазин за пакетирани стоки и цигари, но бизнесът му не вървял добре. Преди това заемал висок пост в една от най-големите компании за алкохолни напитки, където обаче не работел повече от година. Пламен Байков придоби известност преди месец покрай залавянето му от служители на полицията при пренасяне на контрабандни стоки на магистрала "Тракия" в автомобил с румънска регистрация. Тогава пратката и автомобилът бяха задържани от органите на реда. Вероятно провалът на контрабандната сделка и задлъжняването към хора от ъндърграунда са го принудили да наеме личен телохранител.

Според хора от Марково пребитият Байков е добре известен както със своята самонадеяност, прикриваща комплекса му за малоценност, така и с извънбрачните си похождения по чужди съпруги, с които често се е хвалил пред близки и познати, разказва "Блиц".

Явно лошата комбинация от неуспешната съвместна дейност с криминалния контингент и фатални жени е довел до трагичния инцидент, сложил край на неговите бизнес начинания.

Коментари