Къде отиват колите, ако бутнат Бетонния мост?

Ако и потокът от район "Южен" слезе на "Найчо Цанов", движението ще се блокира изцяло

Къде ще отидат всичките тези автомобили, ако бутнат Бетонния мост? Това се питат шофьорите, преминаващи всеки ден през задръстването, което се образува на слизане от съоръжението в посока Сточна гара. 

Сутрин в час пик опашката от струпани коли започва от светофара на пресечката с „Авксентий Велешки“ и се точи назад чак до другия край на Бетонния мост, където е кръстовището с ул. „Кукуш“. Преминаването на участъка понякога отнема 7-8 минути. Има шофьори, чиито нерви не издържат и те дават газ, като влизат в насрещното нагоре по моста, за да изпреварят част от задръстването. Бързаците обаче стигат до завоя на върха и там отново се мъчат да се наврат в пъплещата колона.  

Подобна картинка, особено сутрин и вечер, се получава и по бул. „Христо Ботев“ в участъка между Централна и Сточна гара. Там тапите са и в двете посоки.  

Ако съборят Бетонния мост, пробивът под гарата ще води автомобилите към "Васил Априлов" и "Руски". Голяма част от автомобилите, пътуващи към центъра, ще бъдат пренасочени към надлез „Родопи“. Само че и сега колите, идващи от „Тракия“, образуват километрични опашки на бул. „Найчо Цанов“. Ако и потокът от Кючука слезе там, трафикът ще се блокира изцяло, опасяват се препатилите пловдивски водачи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?