Подай сигнал

Квартално опълчение срещу общински шеф

Собственик на домашен любимец се жалва в Трето РУП от директора на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев

Градът

от Тодор Ангелов 999 прегледа 0

Квартално опълчение срещу общински шеф

Директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев е превърнал градинката пред блока си в бащиния. Всяка сутрин зелените площи се косят и поливат, а вечер в тревата играят деца, ритат топка, висят по дърветата. Това е най-поддържаната градинка, вероятно защото тук играят децата на г-н Алексиев. Според наредбата обаче изрично се забранява влизането в тревните площи, включително и на деца. За нарушаването на правилниците съм подал сигнал до Общинския инспекторат и чакат резултат", твърди Диян Николов, който живее наблизо.

В района втори месец се води квартална война заради кучешката площадка пред очната клиника. Противниците твърдят, че не е нормално мястото за разходка на четириногите да е в съседство с болница и детска площадка. Те събраха над 200 подписа, което накара администрацията на "Северен" да заключи съоръжението на 30 април и да търси начини за преместването му на друго място. Собствениците на кучета от района обаче направиха контраподписка, подкрепена от 130 души. В нея те настояват за отваряне на площадката за домашни любимци или за бързо отваряне на друга наблизо. Хората предлагат входната врата да бъде преместена, за да не минават четириногите край детския кът.

Диян Николов е внесъл и жалба в Трето РУП на МВР срещу Стоян Алексиев. В нея той твърди, че той, съпругата му и друга жена са били заснети неправомерно от общинския шеф. Директорът на ОП "Градини и паркове" си позволил да ги обвини, че разхождат кучетата си пред очната клиника, животните пускали екскременти.

"Това са нелепи твърдения. Винаги нося найлонова торбичка, когато разхождам кучето си. Опитах се да я покажа на г-н Алексиев, но с него не може да се разговаря нормално. Съгласно конституцията имам права и не могат да ме снимат без моето съгласие", коментира Николов. Твърди, че кучетата не са пускани свободно, а били на повод. Животните са ваксинирани, обезпаразитени, с чипове документи и не представляват опасност за никого, твърди Диян Николов, който не е съгласен и с обвинението, че домашните любимци пренасят кърлежи. Това вероятно се случва, но с бездомните кучета, грижата за които трябва да е на общинските служби.

Според Стоян Алексиев истината е съвсем друга. Именно Николов и придружаващите го хора се държали грубо към него, като преди това отправяли заплахи срещу живеещи наблизо деца. Алексиев твърди, че собственици на кучета като Николов живеят на ул. "Васил Левски" до Новотела и там си имат специализирана площадка за домашни любимци. Според шефа на "Градини и паркове" една от причините за затварянето на тази до "Луксор" е, че и след дезинфекцирането с хлор, там все още има огнища от кърлежи.

Коментари