Квартал се опълчи срещу нов социален дом

Георги Титюков: В центъра на ул. "Мортагон" ще настаняваме само семейства в риск

Не искаме бездомници и клошари за съседи - с тези думи живеещите на ул. "Мортагон" посрещнаха  вчера зам.-кметовете Георги Титюков и инж. Димитър Кацарски, дошли да направят символичната първа копка на нов социален център.  

Сградата ще се строи на калкан с нашата кооперация и сме притеснени, че ще сме подложени на шум, а може би и кражби, сподели Катерина Обретенова. Тя допълни, че няма нищо против да се помага на изпадналите в беда, но ако сградата се насели със съмнителни обитатели, ще трябва да слагат допълнителна охрана на жилищата си. Кооперацията е с адрес ул. "Мортагон" 6, а центърът ще се изгражда на същата улица на №8. Разтревожени бяха и хората от съседния блок. В квартала има достатъчно терени, защо сте избрали точно това място, питаха хората.   

Георги Титюков ги успокои, че в новия център няма да настаняват бездомници и клошари, а  семейства в риск - родители с деца, за да не се налага да бъдат разделяни по различни домове, докато Общината им  съдейства с  документи или процедури по предоставяне на общински жилища например. Капацитетът е 17 души, като ще живеят в центъра  временно. Ще има и персонал, който ще следи за реда. 

За бездомните има приют в кв. "Гладно поле", но и от живеещите на ул. "Радко Димитриев" досега не е имало оплаквания, обясни зам.-кметът. 

Проектът за новия център е финансиран от ЕС и е на обща стойност  2 120 718 лева.  Георги Титюков  напомни на живеещите в квартала, че скоро ще започнат ремонтни работи в целия квартал по Оперативна програма "Региони в растеж" на стойност близо 20 млн. лева.  Допълнително Община Пловдив е осигурила пари за реконструкцията на ул. "Балкан", която се намира в същия квартал и е в плачевно състояние.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?