71

Звездни български актьори гостуват на София филм фест в Пловдив

Иван Бърнев, Радина Кърджилова и Малин Кръстев представят новите филми с тяхно участие пред пловдивска публика

Плеяда български звезди ще гостуват в Пловдив в следващите седмици по време на поредното  18-о издание на София филм фест в Пловдив. Програмата с български филми и тази година е богата, като показва селекция от някои от най-интересните български заглавия от последната година.

Фестивалът се открива на 17 март от 18 часа с дебютния пълнометражен филм на Орлин Милчев „Изкуството да падаш“. Режисьорът, известен и като хип-хоп артист с творчески псевдоним Атила и автор на популярния подкаст „2 и 200“, лично ще присъства на премиерната прожекция. Във филма се разказва за историята на 17- годишно момиче, което се записва на джудо в опит да спре тормоза от съучениците си.

Главната роля е поверена на Елена Замяркова, която също ще се срещне с пловдивчани в LUCKY Дом на киното, а на екрана ще видим още Александра Сърчаджиев, Ивайло Христов, Димитър Николов и др. Друго любопитно ново българско заглавие е „Аромат на липа“. Филмът ни пренася
в Щатите, където Стефан се премества в българския анклав в предградията на Тенеси, където комични съперничества, подозрения и изцепки си заговорничат да застанат между него и неговата американска мечта.

В Пловдив за прожекцията пристигат режисьорът Сиси Денкова, както и актьорите Иван Бърнев, Албена Колева и Рени Врангова. Прожекцията е на 23 март от 18:30 часа. Друго българско заглавие - „Добрият шофьор“, също засяга темата за емиграцията. Във филма ще се срещнем с Иван, таксиметров шофьор, който работи в Златни пясъци, за да събере пари и да се върне при семейството си във Финландия и да поправи грешките от миналото си. Режисьор на филма е Тонислав Христов, а в главната роля ще видим Малин Кръстев, който ще присъства и на пловдивската прожекция за среща с публиката. Филмът е на 26 март от 18:00 часа.

Български гости пристигат в LUCKY Дом на киното и на следващия ден – 27 март за филма „Анна“ от 18:30 часа. Историята ни среща с Анна, самотна разследваща журналистка, която решава да забременее от донор. За филма в Пловдив пристигат режисьорът Боримир Илков – Боно и Радина Кърджилова.

Част от програмата на София филм фест в Пловдив е и поредното документално заглавие на любимия режисьор Костадин Бонев. Този път той посяга към музикалната тема с „Оловния войник“ – филм, посветен на легендарната рок група „Тангра“. Прожекцията е на 28 март от 21 часа.

"София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с
подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът ще се проведе между 17 март и 2 април.
Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Звездни актьори

Звездни актьори

15.03.2023 | 18:59

Паднали от небето.....!

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?