46

Звезда от Ковънт Гардън пее за женска любов в Етнографския

Известната оперна певица Ина Кънчева, която от години твори между София и Берлин, ще изнесе концерт с британската формация Consone Quartet на 11 август от 19 часа в Етнографския музей. Концертите й носят романтичното име „Любовта и животът на жената“, а в програмата му ще чуем творби на Р. Шуман, Ф. Менделсон и Г. Малер.

Британците от Consone Quartet са първият квартет за старинни инструменти, който бързо се прочува с честните си и експресивни интерпретации на класически репертоар. Носител е на наградата на Кралската задморска лига за ансамбъл, а през 2022 г. получават престижната стипендия на Борлети-Буитони тръст (BBT). 

Квартетът е имал концерти във всички най-известни британски зали. 

Ина Кънчева, чийто глас е колоратурен сопран, е творец, който очарова и завладява публиката. От 2006 до 2011 тя е солист в Операта на Щутгарт. Изявите й са на големи сцени като Ковънт Гардън в Лондон, Миланската „Ла Скала“ и Кралската датска опера. 

През 2012 г. Ина Кънчева основа фондация "Културни перспективи" с мисията да подпомага млади артисти. Тя е в размер от 5000 лева и се дава веднъж годишно за литература, музика, визуални изкуства, танц и театър.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?