Звезда на "Миндя рок фест" показва живопис в Стария град

Разностранният творец Стефан Балтов вече подреди картините за новата си изложба „Нео - романтизъм. Пейзажи от Аркадия”, която ще бъде открита тази вечер в 18 часа в галерия „Възраждане“. В нея бургазлията, който живее и работи в Горна Оряховица, показва серия пейзажи изпълнени в духа на романтизма от края на 18 и началото на 19 век.

Стефан Балтов е свирил като ритъм китара в групата „Озон Френдли“, която е сборна формация от рокаджии от Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени. „После заровихме групата и създадохме друга - „Аудио гара“. По пловдивските радио пускат наши авторски парчета“, разказва живописецът. Новият му музикален проект се нарича „Хеликоптер мъни“. Балтов и бандата му свирят редовна на "Миндя рок фест".

Освен с музика и рисуване, Стефан Балтов се занимава и с литература. Пише разкази и радиопиеси. Има и един завършен роман утопия, който се казва „2084“. 

Картините на Балтов носят колорита на едновремешните романтични пейзажи, където сред останки от римски и гръцки колонади се реят призраци. 

Още за философията на този интересен творец четете в съботния брой на „Марица“

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?