Следвайте ни

Зумба на Римския и сватби на открито в Стария град

viber icon

Инициативата „Бъди активен с нас” за първи път ще стане част от Празниците на Стария град и ще се прави на Римския стадион.

Това ще бъде всеки ден от сряда до неделя от 9.30 часа сутринта.

За упражненията на открито са поканени инструктори от комплекс „Сила”. Те ще показват зумба, пилатес и боди билдинг.

Досега инициативите на „Бъде активен с нас” се правеше на различни големи открити пространства.

„Така показваме, че спортните активности съвпадат със европейската седмица на мобилността, която започва”, обясни директорът на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев.

Голямо събитие ще е пленерът „Кожи”, който ще е на Лапидариума съвместно с Регионалната занаятчийска камара. От четвъртък до неделя майстори от камарата подготвят демонстрации на десетки сергии на ул. „Съборна”.

Три вечери - вторник, сряда и четвъртък ще има безплатни концерти. „Надяваме се и съпътстващите събития да съберат много хора – това е концертът на „Акага” и Орлин Горанов, гостуването на Удо Диркшнайдер от ACCEPT с "Удо" и концертът на Моцарт и Бах на четири рояла”, каза Грозев.

В Данчовата къща ще бъде открита изложба с карикатури на Борис Димовски в четвъртък в 18 часа. Тя е посветена на 95-годишнината от рождението му.

Гостуващите творби са предоставени от Музея на хумора и сатирата в Габрово.

Пак в четвъртък от 20 часа на Римския стадион ще бъде пуснат филма на Георги Тошев „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“.

В първия учебен ден днес в 11 часа започва Работилница за малки и големи в Бакаловата къща. В 13 часа в Малката базилика тръгва творилница за деца „Оцвети старинен Пловдив - Мозайки”.

И тази година ще има сватби на открито в "Море от любов в Стария град".

Инициативата е с "Радостни обряди". За поредна година мястото ще е площадчето до къщата на д-р Стоян Чомаков.

„Надяваме се да има раздвижване в града. Последните месеци наблюдаваме само уикенд туризъм на българи в Стария град”, каза Богомил Грозев.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?