Следвайте ни

Златната флейта на Луиза Село свири за Съединението

viber icon

Посланичката на италианската култура Лиуза Село ще гостува в Пловдив на 5 септември в зала „Съединение” на Историческия музей. Тя гостува по покана на Община Пловдив. Концертът ще започне в 18 часа. Флейтистката има концерти в цял свят. На 2 септември ще е в грузинския Батуми, на 6-и в София, на 8-и в румънския град Брашов, а на 22-ри ще е в залата на езерото Комо в Италия. Целия октомври италианката ще е в Япония.

Проф. Луиза Село ще свири в съпровод с пианистката Аурора Сабия. Тя работи с големи концертиращи музиканти като Антон Никулеско и Карол Винсенс.

Луиза Село е и представител на културата на град Удине. Тя е президент на историческата асоциация „Амичи делла Музика“. Според Нюйоркското „Консърт Ривю” Луиза Село е „един от най-добрите камерни музиканти на нашето време”. Работила е с оркестъра на „Театро ала Скала” в Милано под диригентството на Рикардо Мути. Редовно има майсторски класове в университетите на Кьолн, Москва, Мадрид, Загреб, Пекин и Буенос Айрес.

Италианската флейтистка вече е свирила в Пловдив веднъж. Това стана на 11 май миналата година в Дома на културата „Борис Христов”. Тогава на пиано й акомпанираше Бруно Канино. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?