49

Здравко Димитров си поговори за музика с виенските симфоници

„Ще останете очаровани от пловдивската публика“. С тези думи кметът Здравко Димитров прие представители на Виенския симфоничен оркестър.

„Тук има истински ценители на класическата музика“, каза още градоначалникът и покани гостите да посетят Голямата базилика и да усетят духа на хилядолетния ни град.

На срещата, на която присъства и зам. -кметът по култура Пламен Панов, бяха Михаел Гюнтер – изпълнителен директор на оркестъра, Александър Бурггасе – концерт майстор, д-р Енс Хубер – член на Борда на директорите на Австрийската икономическа камара.

Те споделиха, че още на репетициите снощи са усетили магията на Античния театър и историята, която носи градът. Те пристигат за пръв път в Пловдив, а идеята за тяхното гостуване е на известните в цял свят пловдивчани - цигуларя Марио Хосен и диригента Найден Тодоров. 

„Концертите ни тук са исторически за класическата музика. Благодаря на кмета и организаторите от сдружение „Тракия“, благодарение на което имаме възможност да осъществим с Марио тази наша мечта“, каза маестро Тодоров.

В концертите довечера и утре на сцената ще се качи още един пловдивчанин - контрабасистът Ивайло Йорданов, който от години има привилегията да е част от престижния оркестър. 

Началният час и в двете вечери е 20 часа. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бай Ганьо

Бай Ганьо

09.09.2022 | 19:50

Няма как да не попитам,как и за какво са си поговорили!За музика,за изкуство,за опера или за кифтета и кибапчета в които единствено един селски кръчмар може да говори!Виенската опера не е Чалгачийницата та да си говорят с това лице!

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?