Следвайте ни

Завръща се кукленият фестивал „Двама са малко, трима са много“

Продължават да се набират предложения за нови театрални спектакли

viber icon

Тазгодишното издание на Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” ще се проведе между 2 и 6 септември. Заради пандемията от коронавирус изданието през 2020-а не можа да се състои, затова тази година фестивалът се посвещава на Желанието.

На желанието да ни има, на детското желание за чудеса, на желанието за светло бъдеще. 

Спектаклите ще стъпват върху основата за отговорност, но в същото време ще апелират зрителите на подсъзнателно ниво да не забравят да чувстват и действат. 

Вече са селектирани някои от спектаклите, кандидатствали за фестивала през миналата година. Все още обаче поканата е отворена, затова програмата предстои да се допълни. 

От 2012 година фестивалът става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir, насочен към представления и атракциони на открито. По традиция голяма част от откритите фестивали са на чуждестранни трупи, което може да представлява проблем в наши дни поради затрудненото пътуване. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Филибелия

Филибелия

16.01.2021 | 10:23

Чудесна идея ! Писна ми да гледам как се хвърлят пари за строителство и ремонти на стадиони."Изгоряха" парите и за ЗООПАРК в Пловдив. ВИНОВНИ-Н Я М А . Обръщам се към Кукления театър с благодарност за прекрасната идея-театър за деца на открито. А Каназирката и Зико спортистчето да развържат кесията и помогнат за тази инициатива. ПЛОВДИВЧАНИ,ПОДКРЕПЕТЕ КУЛТУРАТА.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай