Завръща се кукленият фестивал „Двама са малко, трима са много“

Продължават да се набират предложения за нови театрални спектакли

Тазгодишното издание на Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” ще се проведе между 2 и 6 септември. Заради пандемията от коронавирус изданието през 2020-а не можа да се състои, затова тази година фестивалът се посвещава на Желанието.

На желанието да ни има, на детското желание за чудеса, на желанието за светло бъдеще. 

Спектаклите ще стъпват върху основата за отговорност, но в същото време ще апелират зрителите на подсъзнателно ниво да не забравят да чувстват и действат. 

Вече са селектирани някои от спектаклите, кандидатствали за фестивала през миналата година. Все още обаче поканата е отворена, затова програмата предстои да се допълни. 

От 2012 година фестивалът става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir, насочен към представления и атракциони на открито. По традиция голяма част от откритите фестивали са на чуждестранни трупи, което може да представлява проблем в наши дни поради затрудненото пътуване. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Филибелия

Филибелия

16.01.2021 | 10:23

Чудесна идея ! Писна ми да гледам как се хвърлят пари за строителство и ремонти на стадиони."Изгоряха" парите и за ЗООПАРК в Пловдив. ВИНОВНИ-Н Я М А . Обръщам се към Кукления театър с благодарност за прекрасната идея-театър за деца на открито. А Каназирката и Зико спортистчето да развържат кесията и помогнат за тази инициатива. ПЛОВДИВЧАНИ,ПОДКРЕПЕТЕ КУЛТУРАТА.

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?