Затварят бул. "Марица юг"! Вижте причината СНИМКИ

В първия Ден на отворените улици в Европа, 22 септември 2019 г., от 10:00 до 16:00 ч. южната зона на бул. „Марица юг“ от кръговото кръстовище на Водната палата до моста на Адата в Пловдив ще се превърне в място за спорт, екологично образование, култура, игри и забавления. За първи път едновременно в десетки градове в Европа автомобилите ще отстъпят място на хората, а улиците ще бъдат преобразени в зони за срещи, движение и почивка.

Бул. “Марица юг” ще бъде превзет от хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници, велоизяви и др.. Предвидена е и специална тента с ескейп-предизвикателство. Пътното платно ще бъде изрисувано с различни забавни игри като морски шах, дама, туистър, “Не се сърди човече”, а заедно с тях ще има и обособени места за настолни игри.

Любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да подготвят семена за разсад. Най-любознателните посетители могат да участват в образователни игри, беседи и занимания, посветени на устойчивия начин на живот и “разумното” придвижване. Ще бъдат проведени демонстрации на различни модели велосипеди, а на място ще има и временна вело-библиотека. Няма да липсват и зони за отдих, масажи и “тихи” игри.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?