Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамадан

Свещеният за мюсюлманите месец Рамадан започва в събота, 28 юни. Той ще продължи 30 дни.

 

Рамадан (на турски език: Рамазан) е деветият месец по ислямския календар (хиджра). През това време последователите на исляма постят през светлата част на денонощието. Яде се само през нощта, като се спазва умереност при храненето. От пост са освободени болните, децата, бременните и неразположените жени, както и военните по време на поход.

 

Рамаданът цели съсредоточаване върху духовното, благотворителността и молитвите, както и въздържане от всякакви актове на насилие по време на постите.

 

В Саудитска Арабия в официално комюнике министерството на вътрешните работи заплаши да депортира немюсюлманите, които не спазват месеца на пости.

 

Ежегодно Рамаданът започва с честването Хилал, което включва празненства и молитви. Той завършва с тридневен фестивал Ейд ал-Фитр, когато мнозина празнуват и се включват в ислямска молитва, наречена салат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
..............

..............

27.06.2014 | 22:06

Лошо куче ама ПОМИЯР

Отговори
0 0
mrj

mrj

27.06.2014 | 21:05

умри ЛОШО КУЧЕ. ти си срам за човечеството. сигурно си недъгав, затова си толкова злобен. личи си че си мюсюлманин от най-мазните и гнусните. животът ти е ад, затова злобееш.

Отговори
0 0
Night Rider

Night Rider

27.06.2014 | 20:47

Не зная какво честват тук нашите \"мюсулмани\", след като масово по малките населени места същите гледат прасета, пият вино и т.н. и то целогодишно.

Отговори
0 0
ЛОШО КУЧЕ

ЛОШО КУЧЕ

27.06.2014 | 20:22

Честит празник жълти курви !

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?