Следвайте ни

Закъсали творци кандидатстват за помощ до 1000 лв

viber icon

Кризисният фонд за подкрепа на независимите пловдивски творци на фондация „Пловдив 2019“ и отдел „Култура“ на община Пловдив ще продължат да събират молби за кандидатстване до 30 април догодина.

От него хора на изкуството на свободна практика, които са пострадали в кризата, може да поискат еднократна помощ от 1000 лева.

Предварително отпусната от фондацията сума за това е 100 хиляди лева. Срокът за кандидатстване изтече до 30 ноември.Решено е да бъде удължен за да бъдат обхванати още творци.

От стартирането на програмата през април до ноември тази година от помощта са се възползвали 15 творци.

Фондацията припомня, че за еднократната финансова подкрепа могат да кандидатстват независими творци и представители на всички сфери на културата с принос за града.

Подаването на документи се осъществява, както по имейл, така и на място на ул. „Райко Даскалов“ 2, ет. 2.

Постъпилите молби се разглеждат от жури на всеки две седмици, а средствата се превеждат по банков път. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

14.12.2020 | 16:44

Как не ви е поне малко срамно и неудобно да искате пари и вие бе айляци такива.Какви творци,каква култура.Детайлно познавам поне 90 процента от вас и много добре знам как по цял ден се чудите къде да пиете кафета,да пушите и особено голяма част от вас се чудят къде и с кой да поркат по цял ден и по цяла нощ.За тези неща ли ревете и вие за пари.В момента е почти военно положение,затова трябва да се отпускат парични средства само за лекарства,отопление и храна само на деца,инвалиди,болни и възрастни хора на които няма кой да помогне и на крайно нуждаещи се безработни семейства.Ще ви дам една култура аз айляци такива.Положението в момента ври и кипи,те тръгнали за култура да мислят.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?