Следвайте ни

Майка и дъщеря редят живопис в "Червеното пони"

viber icon

Галерия "Червеното пони" на ул. "Д-р Чомаков" 5А възобновява дейността си и започва своя нов сезон с изложба, акцентираща върху приемствеността.

За пръв път майка и дъщеря правят съвместна изложба. Снежана Фурнаджиева и Женя Бозукова от години обменят творчески плам, но едва сега се решили на общ проект. Тържествено откриване с традиционния коктейл няма да има, но художничките ще бъдат в галерията между 16 и 20 часа за среща с гостите. Те пък трябва да спазват мерките за безопасност. Изисква се и носене на маски и спазване на дистанция.

Снежана Фурнаджиева е добре познат автор сред артистичните среди. Стилът й е декоративно-абстрактен, в картините й има много символи, знаци и кодирани послания. Тя е и първата жена председател на Дружеството на пловдивските художници, и като такава продължава да се бори със сила и упоритост за правата им.

Женя Бозукова е родена през 1976 г. Завършва живопис в Художествената академия в Будапеща. Избрана е за най-добър млад автор на Пловдив през 2016 г. Има реализирани самостоятелни изложби в Будапеща, Виена и Рим. Участвала е в Международни биеналета във Флоренция и Маями. Платната й на съвсем пръв поглед изглеждат с прости и ясни композиции, които се възприемат бързо. Веднага след това става ясно колко илюзорно е това заради тайнствеността и философията, която носят реалните обекти в тях.

Изложбата ще може да се посети до 14 юни при стандартното работно време на галерията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?