49

Юлия стана „Златен глас“ на Радиото

В Деня на радиото 25 януари бяха раздадени традиционните награди „Сирак Скитник“ за 23-и път в 88-годишната история на БНР. Наградата за радиожурналистика получиха Евелина Стоянова, програма „Хоризонт“, Кремена Данева - кореспондент от Пловдив, и информационият екип на Радио Пловдив за отразяването на наводненията в карловските села. Голямата награда на името на Сирак Скитник отиде при журналиста от програма "Христо Ботев" Емил Янев. 

Наградата „Златен глас“ на БНР получи Юлия Гатдерова от редакция „Народна музика“. Отличието е учредено от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му Надежда Дженева, дългогодишен журналист в БНР. 

Носителката за тази година Юлия Гатдерова е народна певица от Пиринския край - град Якоруда. Завършила е музикалното училище в Широка лъка, след това музикалната академия в Пловдив, а от 2010 г. е музикален редактор и водещ в програма „Христо Ботев“. Юлия е част от фолклорната формация „Гласове на традицията“ и ръководител на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Якоруда“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?