46

Йотата и поп Ставри оживяват в галерия "Възраждане"

Веселите герои от „Чичовци” ще оживеят в изложбата на столичния художник Ивайло Димитров, която ще бъде открита на 27 септември от 18 часа в галерия „Възраждане”. Тя се казва „Шарен свят” и в нея авторът  е потърсил и открил шегата и анекдотичния свят на Вазовите герои.

Сред тях ще видим Иванчо Йотата, поп Ставри и Селямсъзът, който гледа рибения гръбнак на портата си с пръст в уста. Друга картина, която носи названието "Балкански билярд" показва как дори една невинна игра може да бъде превърната в нещо сериозно от българина.

Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите четири седмици до 24 октомври.

С новата изложба на Ивайло Димитров отново влизаме в уникалния свят на художника, където се смесват приказката, историята, хумора, илюзията и шаржът.

„Богатата фантазия на твореца го прехвърля в различни полюси и светове; особено впечатляващи и силни са големите му картини. Там Ивайло обединява, синтезира контрастите и различията на човешкия паноптикум, на човешкия свят”, казва за него галеристката Краси Алексиева. 

Ивайло Димитров е роден през в София. През 1998 година завършва Художествената академия със специалност „Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 19 самостоятелни изложби.    

  Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.                                                  

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

22.09.2022 | 16:16

Най вече билярд са играли Йотата и поп Ставри а Селямсъзът какво е правил. Пореден американски бок.лук.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?