Втори спектакъл “Едит Пиаф” на 16 септември

Музикалният спектакъл “Едит Пиаф”  ще бъде повторен на 16 септември от 21 часа в Камерната зала на Драматичния театър поради зрителския интерес.

 По повод 50-годишнината от смъртта на Едит Пиаф, която се отбелязва тази година, Инфантино и Славчев са подготвили уникален спектакъл. В него актрисата и пианистът представят музика, песни и текстове на френски, английски и български език.

Идеята се ражда в Лос Анжелис – в Бевърли Хилс Плейхаус. Тогава Мария-Елена за първи път се превъплащава в образа на легендарната френска певица. Режисьорът и нейн преподавател Хауърд Дойч (работил със София Лорен, Джак Лемън, Уолтър Матеу, Брус Уилис) харесва сцената, заявява, че в първия момент не е успял да познае Мария-Елена. Това я провокира да заработи по този проект.

 Мария-Елена Инфантино е международна актриса и певица, която изгражда образи на сцената на 5 езика. Завършва актьорско майсторство и пеене в известните театрални школи в Лондон (East 15, ALRA). Изявява се със соло изпълнение в Роял Албърт Хол, с гостуващата звезда Шърли Баси за 50-тата годишнина на Бийтълс. Мария Елена Инфантино е номинирана за най-добър чуждестранен изпълнител на Музикалните награди на Лос Анжелес за 2011 г.

 Роден в семейство на известни пианисти в Пловдив, Георги Славчев завършва най-престижните университети в САЩ и през 2005 г. получава докторска степен по музикални изкуства в Южнокалифорнийския университет (USC), Лос Анжелес. Лауреат е на многобройни международни конкурси, като концертната му дейност се разпростира на три континента.

Георги Славчев е също композитор на пиеси и саундтрака към филми, съчетавайки традиционни акустични инструменти с най-новите електро-акустични средства. Той е авторът на музиката на химна на град Пловдив. През 2010 г.  с оркестрацията си печели националния български конкурс „7/8”.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?