Следвайте ни

Връчват статуетките "Награда Пловдив" на тържествена церемония в центъра

viber icon

Официалната церемония, на която ще бъдат връчени статуетките „Награда Пловдив“ и дипломите, ще се състои утре вечер - 1 септември 2020 г. от 19 часа на Римския стадион.

Всяка година в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив връчва престижното отличие „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година.  

Общо 79 са предложенията, които бяха внесени за удостояване с „Награда Пловдив“ за събития и културни факти, реализирани през 2019 година в общо 12-те категории. Голям бе и интересът към новата категория Специалната награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос в областта на изкуството и културата, която бе въведена за първи път. Припомняме, че за първи път тази година наградата за всяка категория е 2000 лева, а за новата „Специална награда за цялостен принос – 10 000 лева.

Предвид извънредното положение и мерките във връзка с COVID – 19, Община Пловдив взе решение тази година самото награждаване да се състои в две части. Всички победители получиха своята парична награда още през май. Те бяха обявени със специално видео обръщение от Кмета на Пловдив Здравко Димитров на 23 май. 

Музикален домакин на събитието е Фолклорен ансамбъл „Тракия“ Пловдив с директор и главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева. Водещи на церемонията са популярните телевизионни лица, водещи в БНТ-2 Златка Далчева и Владислав Севов

Автор на сценария е големият български поет, драматург и писател Недялко Славов. 

Церемонията ще бъде излъчвана директно по БНТ 2. Входът е с покани.

Официалната церемония можете да гледате на живо и на двата екрана, които ще бъдат разположени до Римски стадион и до археологията на пл. Централен.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

залежалите ГРОЗНИ бронзови буци не важат!

залежалите ГРОЗНИ бронзови буци не важат!

01.09.2020 | 00:09

Равнището на "награда" Пловдив -както Градът се опразни от Личности, ама отдавна- е спаднало дотолкова, че от всики вестникари за "журналистика" я дават на едно учило-недоучило академик проф. д-р индж. Фьодор КараКАЛИНКА, член-кореспондент на БАНда и Хонорис Кауза на ЮИУ - добре известно продажно перо, платен писач, на който ако не му снесеш ПО ТАРИФАТА ще те оцапа както ...Гочоолу и Дочоолу само можеха досега, Да се порадва на кило грозен бронз, че в цеха имаме залежали количества!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?