Следвайте ни

Връчват награда "Шевалас" на най-зелените фирми и граждани

viber icon

Поредното връчване на наградите за озеленяване и поддържане на зелената система „Шевалас” ще бъде през август - когато е роден майсторът на паркове. То е второ поред, след възстановяването им миналата година.

Другата седмица журито започва да разглежда номинациите за наградата. Тя се връчва на фирми и граждани, които са направили нещо значимо в сферата на зелената система през последната година. 

„Благодарение на зам.-кмета Пламен Панов успяхме да вкараме наградите в годишния календар с културни събития. Тази седмица ще стартираме разговорите с колегите от отдел „Култура”, за да можем да им съдействаме”, каза кметът на „Централен” Георги Стаменов. 

Тази година е особена –  навършват се 100 години от смъртта на създателя на най-красивите пловдивски паркове Люсиен Шевалас.

Той е роден на 26 август 1840 в швейцарското градче Обон и напуска този свят в любимия си Пловдив през 1921 г.

„Така щее почетем пак този велик ландшафтен специалист”, каза кметът Стаменов.

Предложенията за номинации може да се изпращат на сайта на района. Автор на пластиките за приза е скулпторът Цвятко Сиромашки.

Наградите „Шевалас” бяха връчени веднъж по времето на Славчо Атанасов. Администрацията на кмета Иван Тотев не продължи тази традиция.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?