Връчиха годишните награди на Фондация “Енчо Керязов”

Пламен Панов връчи чек от 1000 лева от името на Здравко Димитров на талантлив пловдивски ученик от Музикалното училище

На стилна церемония снощи на Римския стадион в Пловдив бяха връчени годишните награди на Фондация "Енчо Керязов".

Музикантите и артистите от Опера Пловдив бяха подготвили бляскава програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев - лауреати на Фондация "Енчо Керязов" и Юлия Йорданова - Керана. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта - тази на духовите инструменти, разположена на терасата на Римския стадион, зареди публиката с много настроение по време на награждаването.  

Водещи на церемонията бяха Лили Бързева и певецът Орлин Павлов, които внесоха допълнителен чар с чувството си за хумор.

Състезателните категории, в които се надпреварваха децата са три  - „Изкуство”, „Образование” и „Спорт”. Комисия от седем души, съставена от известни общественици и дейци, разглеждат кандидатурите и избират номинирани и победители в съответните категории.

Номинираните талантливи деца и младежи във всяка категория получават плакет и грамота на Фондацията, както и награди от партньорите ѝ. Победителите във всяка категория получават дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия за финансиране на тяхно участие в избран конкурс или състезание. Присъждат се и наградите „Личност на годината” и „Дарител на годината”, „Спортисти с физически увреждания“.

На събитието освен номинираните, техните преподаватели, ментори и близки, присъстваха множество известни личности, разположени в специални сепарета, сред които телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян – член на УС на фондация „Енчо Керязов”, кмета на Ямбол,  тъй като община Ямбол е традиционен главен съорганизатор, големият български спортист Армен Назарян и много други.

От страна на Община Пловдив, участник в церемонията бе заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който връчи една специална награда – чек на стойност 1000 лева от името на кмета Здравко Димитров. Неин получател стана Юлиан Йосифов Станчев – ученик в 9-ти клас  на Национално училище за музикално и танцово изкуство  "Добрин Петков", който бе един от тримата номинирани в Категория Изкуство.

Юлиан свири на класическа китара. Младият китарист има многобройни концертни изяви, много от които са свързани с благотворителни каузи. Солист е на Симфониета Враца. На празника на Европа – 9 май 2018 г., като солист на камерен оркестър Хасково, Юлиан Станчев реализира премиерно за България изпълнение на концерт за китара и оркестър от Джон Бастон. Участва в майсторски класове на световно изявени китаристи. Стипендиант на Министерството на културата на Република България.

"Благодарен съм, че имам възможност да участвам в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда. Вярвам, че музиката ми ще помогне Светът да бъде по-добро място за живот без войни и насилие, без болести и посегателства върху природата. Искам да кажа на моите връстници: „Вярвайте в себе си и преследвайте своята цел, без значение колко трудно постижима е тя!“, сподели Юлиан.

През следващата, 2021-ва,  Годишните награди на Фондация “Енчо Керязов“ ще честват и своя 10-годишен юбилей.

"Благодаря на екипа на Държавна Опера – Пловдив и на директора доц. Нина Найденова, че с толкова ентусиазъм и радост приеха домакинството на Деветите годишни награди и специално за нас създадоха концерта в чест на номинираните деца! Аз вярвам, че в един от най-старите центрове на българската култура, ние намерихме партньор за години напред!“ коментира самият Енчо Керязов, който не можеше да скрие огромното си вълнение по  време на церемонията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?