Следвайте ни

Вокална формация "Омайниче" празнува 25-годишен юбилей

viber icon

Пловдивската детска вокална формация "Омайниче" празнува 25 години от създаването си. През годините до професионалния опит на педагозите са преминали стотици деца, много от които достигат и до голямата сцена. За музикалната им подготовка се грижи основатеят, вокален педагог и диригент Таня Орманова. Малчуганите са участвали в множество фестивали и конкурси, като националния фестивал "Детска мелодия на годината" за нови детски песни с авторската си песен "Торта за гости".

Формацията отпразнува част от юбилея си с концерт на 25 октомври, на когото се изявиха най-малките таланти - "Ранопойничетата", които са до седемгодишна възраст. Заради усложнената ситуация с пандемията предстоящият концерт, който трябваше да се проведе на 15 ноември, се отлага за по-добри времена.

Наричам децата си ангелчета, защото наистина са на света, за да го направят по-добър. А музиката е онази нишка, която ни свързва с Бог. Щастлив човек съм, защото цялата тази любов ми се връща. Ние сме едно голямо семейство, оформяме характери. Омайниче е моята мисия, взаимна топлина и любов“, коментира Таня Орманова.

В момента не провеждат занимания, защото здравето на децата е най-важно. Всички очакват с нетърпение момента, в който отново ще могат да се съберат, да пеят и да споделят житейския си път. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?