Следвайте ни

Карантината роди песни по стихове на класици

Владислав Славов представя онлайн албума

viber icon

Владислав Славов представя първия албум, записан по време на пандемия и представен на живо онлайн. Кръстен „Имам си родина“, той събира 11 песни за България по стихове на класиците Иван Вазов, Никола Вапцаров, Валери Петров, Борис Христов, Георги Джагаров, Евтим Евтимов и други.

Албумът ще бъде представен днес от 20.00 часа онлайн в платформата и facebook страницата на URBO. На сцената певецът ще бъде подкрепен от бенд в състав Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Бисер Овчаров.

Проектът възражда песни, обичани от много хора от няколко поколения. Сред тях са „Продавач на надежда“, „Сватбата на мама“, „Щастливеца“, „Рила и Пирин“, както и съвсем нови песни по велики български стихотворения - „Земя като една човешка длан”  и „Паисий обикаля още“. Музика по стиховете на Вазов „Аз съм българче“ и на Вапцаров „Имам си родина“ написва самият той. Голямата изненада в продукцията е руската песен „Альоша”, която е писана от поета Константин Ваншенкин за пловдивския паметник.

„Този проект се роди още в първия ден от обявяването на извънредно положение. Извадих книги на любимите ми поети Иван Вазов, Евтим Евтимов, Борис Христов, Георги Джагаров... Първата, която грабна окото ми, беше „Моторни песни“ на Вапцаров. Случайно отворих на стихотворението „Имам си родина“ и изведнъж в съзнанието ми прозвуча мелодия по него. Веднага го записах на телефона си и така започна всичко“, споделя Владислав Славов.

Проектът е изцяло акустичен и в него няма никакви електронни инструменти. По традиция концертите в URBO са свободни за всеки, но който иска да подкрепи независимите артисти, може да си закупи виртуален билет на символична цена.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?