Следвайте ни

Владимир Генадиев показва приказки във "Възраждане"

Големият пловдивски график Владимир Генадиев ще открие самостоятелна изложба в галерия „Възраждане” на 24 септември от 18 часа.

Творбите от изложбата му напомнят средновековна приказка или сън. Героите са гротескни, сякаш изпуснати от от галерия "Четирите вятъра", в която е работил Питър Брьогел.

„За да потънеш в изобразителния свят на Владимир Генадиев трябва да разбереш идеологията на неговата рисунка, да приемеш стандарта на неговите композиции, да одобриш, в себе си, индивидите, които го занимават. С една дума – не е никак лесно смилаем този живописен свят. Изключителен български график, Генадиев въведе в графиката своя удивителен индивидуален стил, майсторството си в стари и нови графични и рисувателни техники. Той създаде над 2000 графични инструменти, бе и е Учителя на няколко поколения графици”, припомня Краси Алексиева. 

Владимир Генадиев е роден в Пловдив. Завършва Националната художествена академия – София, специалност графика при проф. Евтим Томов.

От 1995 г. е преподавател по графика и рисуване в Академията за музикално,танцово и изобразително изкуство (АМТИ) – Пловдив, а от 1998 г. е доцент.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?