Следвайте ни

И празниците на розата влязоха във Фейсбук

viber icon

Поради извънредната обстановка празниците на розата в Карлово, Казанлък и Павел баня се отменят, съобщиха с официално писмо кметовете на трите общини. Тази седмица започна розоберът в Карловско. За да спазят многовековната традиция, с която карловци почитат маслодайната роза и уважават труда на розопроизводителите, празниците на розата ще се излъчват онлайн. Инициативата е на читалището в Карлово и танцьорите от ансамбъл „Розова долина“.

„Ще предложим избрани акценти през последните 5 години, за да покажем атмосферата на празника. От разстояние ще имаме възможността да се потопим в емоцията на това мащабно за нашия град културно събитие. Надяваме се чрез дигиталното пространство празникът да достигне различни точки на света“, коментира секретарят на читалището Ангелина Ганчева.

В програмите са включени изпълнения на местни и гостуващи състави: ансамблите „Пирин“, „Загоре“, „Чинари“, съставите на Националното училище за танцово изкуство, Музикалното училище в Плевен, певицата Мария Колева и други. Инициативата ще припомни приветствието на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, министъра на културата Боил Банов и красивите царици на розата.

Събитието ще се предава на 24 и 30 май от 12.00 часа чрез видеострийм на страницата на ансамбъл „Розова долина“ във Фейсбук.

Автор Николай Чапански

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?